Nieuws

19 september 2019

60.000 digitale energiemeters geïnstalleerd

Belga | Er zijn half september al 60.171 digitale energiemeters geïnstalleerd in Vlaanderen. Dat meldt netwerkbeheerder Fluvius. Minder dan één procent van de klanten weigerde de meter.

De uitrol van de digitale meter is officieel gestart op 1 juli. Sinds die dag plaatst Fluvius alleen nog digitale energiemeter bij elke nieuwe klantvraag, zoals bij bouwers en verbouwers, nieuwe eigenaars van zonnepanelen en budgetmeterklanten. Zo werden al 52.640 digitale meters geplaatst, waarvan 7.348 bij klanten met zonnepanelen.

Sinds begin juli en tot eind 2022 loopt ook een ombouwprogramma voor bestaande zonnepanelen- en budgetmeterklanten. Zo werden al, inclusief vroegere proefprojecten, 7.531 digitale meters geplaatst, waarvan 1.068 bij klanten met zonnepanelen.

Nog uit Fluvius-cijfers blijkt dat 516 digitale meters niet geplaatst werden omdat de klant dit niet wilde. Dat is minder dan 1 procent van alle voorziene installaties. De netbeheerder wijst erop dat de installatie verplicht is en niet geweigerd kan worden.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief