Nieuws

8 juni 2016

Nog tot en met 24 juni vrij bezoek aan infomarkt Centrumplein

Inmiddels zijn deze verder ontwikkeld en heeft het stadsbestuur alle inwoners van Dilsen-Stokkem uitgenodigd op de infomarkt op 11 en 12 juni 2016, waar de plannen van het nieuwe plein onthuld werden! Met een 400-tal bezoekers afgelopen weekend kunnen we van een succes spreken.

Met de afbraak van de oude metselhal van de stedelijke bouwvakschool aan het Spileind, werd dit voorjaar het laatste obstakel uit de weg geruimd voor de aanleg van het centrumplein te Dilsen. Dilsen is de hoofdkern van onze stad, maar heeft vandaag de dag eigenlijk geen centrale markt of plaats. Met dit nieuwe plein wenst het stadsbestuur een plek te voorzien die voor uiteenlopende festiviteiten kan gebruikt worden.

Het plein is gelegen aan de Europalaan, tussen het administratief centrum en bibliotheek, en wordt voor een groot gedeelte autovrij zodat het een aangename verblijfsplek wordt, voorzien van het nodige groen. In het midden van het plein wordt een grote luifel geplaatst, waardoor twee sferen gecreëerd worden: aan de zijde van het AC een open plein en aan de zijde van de bib een meer besloten plein.

De Europalaan zelf wordt mee opgenomen in het plein, maar blijft in twee richtingen berijdbaar voor autoverkeer. Langs de Europalaan wordt ook een bushaltehaven aangelegd. Een tweede verbinding voor gemotoriseerd verkeer komt er tussen bib en Europalaan, ter vervanging van de huidige verbinding over het Spileind. De huidige weg Spileind zal in de toekomst bebouwd worden.

Het plein zal uitgevoerd worden in een betonverharding. In het zuidelijke deel wordt een groot verhoogd element voorzien, in de vorm van de ‘splash’ uit het logo van onze stad. Dit element kan zowel betekenis krijgen als zitelement, podium (bij festiviteiten) of als speelelement voor kinderen.

Naast de aanleg van het nieuwe plein zullen ook heel wat maatregelen in de onmiddellijke omgeving van de scholencampus te Dilsen genomen worden, om de verkeersveiligheid rond de scholen te verbeteren. Zo zal het Koning Boudewijnplein volledig heringericht worden, net als de zone langs de Borreshoefstraat, gelegen voor Stebo en ’t Schakeltje. Tenslotte zullen twee kruispunten heraangelegd worden: het kruispunt Borreshoefstraat – Spileind en het kruispunt Vlessersweg – Schoolstraat.

De heraanleg van deze infrastructuur zal tijdens de zomervakantie plaatsvinden. In het najaar 2016 wordt vervolgens gestart met de aanleg van het centrumplein zelf.

Aangezien deze plannen heel wat ingrijpende veranderingen zullen teweegbrengen in het centrum van Dilsen, is iedereen nog tot en met 24 juni van harte welkom op onze infomarkt waarbij de plannen en maquette van het nieuwe plein worden tentoongesteld. Ook de medewerkers van de dienst stedelijke ontwikkeling staan steeds ter beschikking voor meer informatie.

Praktisch:
Infomarkt Centrumplein: zaterdag 11 en zondag 12 juni 2016,
doorlopend geopend tussen 14.00 en 17.00 uur in de bibliotheek, Koning Boudewijnplein 3 te Dilsen.
Van 13 t.e.m. 24 juni: vrij bezoek van de infomarkt in de bib.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief