Nieuws

25 februari 2018

​AWV start met heraanleg kruispunt Rijksweg (N78) – Slakkenstraat in Lanklaar

Recent heeft het stadsbestuur vernomen dat op 1 maart de herinrichtingswerken starten aan het kruispunt Rijksweg-Slakkenstraat. Momenteel rijdt hier het verkeer nog over 2 rijstroken in beide richtingen en dit zonder gescheiden middenberm. Dit is gevaarlijk, zeker voor het in- en uitrijdend verkeer uit de Slakkenstraat.

Vandaar dat het Agentschap Wegen en Verkeer, op vraag van het stadsbestuur, besliste om hier een keerpunt én een middenberm aan te leggen op de Rijksweg.

Ter hoogte van dit keerpunt zal er één rijstrook komen in beide rijrichtingen. Er komt in het midden van de Rijksweg een wachtzone waardoor weggebruikers veilig keerbewegingen kunnen maken. Ook voor fietsers en voetgangers komt er een beveiligde oversteekplaats.

Aannemer Eigenaar Wegenbouw uit Bree werd aangesteld om de werken uit te voeren. De werken zullen in drie fases gebeuren en zullen ongeveer twee maanden duren. Normaliter starten de werken op 1 maart aanstaande. Deze herinrichting zal alleszins de verkeersveiligheid op de Rijksweg ten goede komen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief