Nieuws

19 oktober 2015

Nieuw fietspad over de dijk

NV De Scheepvaart heeft in het voorjaar de ‘passerelle van Dilsen’ afgebroken. De brug werd vervangen door een fietspad over een dijk tussen de Oude- en Nieuwe Zuid-Willemsvaart.

Begin jaren dertig van de vorige eeuw werd in Lanklaar, Dilsen en Neeroeteren een nieuwe kanaalarm gegraven. De jaagbruggen die hierover werden gebouwd, gingen al snel ‘passerellen’ heten in de volksmond. Na onderzoek door nv De Scheepvaart bleek dat de passerelle van Dilsen moest worden afgebroken. De opritten van de brug werden afgegraven zodat de scherpe bochten uit het jaagpad verdwenen en de weggebruiker een beter overzicht over het jaagpad kreeg.

Het brugdek is volledig verdwenen. De betonnen pijlers die in het water staan, bleven wel behouden. Ook het geleide werk voor de betonnen pijlers werd behouden om historische redenen. Dat geleide werk bestaat uit houten palen in het water, die ervoor moesten zorgen dat sloepen niet tegen de brug botsten. Langs het nieuwe fietspad worden 31 bomen geplant en ter hoogte van de bochten komen takkenwallen en een rustbank.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief