Nieuws

10 april 2018

Heeft u plannen voor het renoveren van uw huis?

Dan hebben we goed nieuws voor u. Het stadsbestuur gaat samen met DuboLimburg aan de slag om u optimaal te begeleiden.

Dubolimburg wil particulieren via renovatiebegeleiding helpen bij de uitvoering van duurzame renovatiewerken aan hun woning. Zo worden verbouwers geholpen met het vinden van de juiste technische oplossing, het zoeken naar een geschikte aannemer en krijgen ze ondersteuning bij het aanvragen van premies.

Renovatie-begeleiding kan dankzij het partnerschap met Dubolimburg én de burenpremie gratis opgestart worden vanaf een groep van 10 deelnemers. De stad participeert graag aan dit initiatief in het belang van de inwoners en zeker de verbouwers.

Vanuit Dubolimburg wordt vooraf in de gemeente een infosessie over ‘beter renoveren’ georganiseerd waarop ook de renovatiebegeleiding wordt toegelicht. Indien geen groep van 10 deelnemers kan gevonden worden, geniet toch iedereen van een advies aan huis van de huisdokter. De infosessie vindt plaats op 29 mei aanstaande.

De organisatie van een renovatiebegeleidingscampagne kadert binnen de acties van het klimaatplan van Dilsen-Stokkem. Meer info volgt later, maar noteer alvast 29 mei.

In het verleden werd door heel wat particulieren alvast goed ingezet op isolatie van woningen en werden heel wat energiepremies uitbetaald. Dilsen-Stokkem scoort daarmee veel beter dan het gemiddelde van de Limburgse gemeenten. Het bewijs dat sensibilisering werkt.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief