Nieuws

21 oktober 2019

Nieuw ontmoetingscentrum 'De Faar'

Dilsen-Stokkem krijgt een nieuw Cultuurhuis en ontmoetingscentrum aan het plein Ter Motten. Blikvanger wordt een theaterzaal met 300 zitplaatsen. In september 2022 moet de nieuwbouw klaar zijn.

Eind december 2013 deed het eerste cultureel centrum van Vlaanderen het licht uit op de hoek van de Rijksweg en de Europalaan. Drie jaar later werd het gebouw afgebroken en de grond verkocht aan een privéontwikelaar. De stad maakte intussen in eerste fase werk van een nieuw centrumplein aan de Europalaan. Dat wordt niet alleen als evenementenlocatie gebruikt, maar zorgt ook voor een veilige toegang voor de onderwijsinstellingen.

In een tweede fase wordt nu werk gemaakt van een nieuw ontmoetingscentrum. Afgelopen zaterdag konden de inwoners die plannen komen bekijken. Het nieuwe gebouw zal met zijn L-vorm de nog vrije ruimte aan het plein Ter Motten opvullen. Belangrijk is dat het ontmoetingscentrum uitnodigend is en je makkelijk vanaf het centrumplein binnenloopt. Naast een foyer komt er ook een theaterzaal met 300 zitplaatsen, een café en is er ruimte voor onze verenigingen. Een vleugel zal vanuit onze bestaande bibliotheek gebouwd worden. Zo kunnen we de bibliotheek uitbreiden met een jeugdafdeling en een leeszaal.

In januari 2020 kan het dossier naar de gemeenteraad. Als alles goed gaat, opent het nieuwe ontmoetingscentrum De Faar in september 2022 de deuren. “Het komende jaar nemen we de tijd om de plannen verder te verfijnen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief