Nieuws

20 oktober 2016

Werfbezoek: Bvba Clijsters start nieuwbouw in Rotem

Als gevolg van een sterke groei was de bestaande site gelegen aan de Gaspeldoornstraat in Lanklaar, te klein geworden, reden waarom het stadsbestuur samen met de heer Clijsters op zoek gingen naar een andere geschikte locatie binnen Dilsen-Stokkem.

Al gauw kwam de grondschotel in de uitbreidingszone van het industrieterrein Rotem in beeld. Deze site, gelegen tegenover Vasco en Alro, is ruim 6,5 ha groot en ligt ten zuiden van Kruishoefstraat.

De stad is eigenaar van deze site, liet een volledig archeologisch onderzoek uitvoeren en startte de procedure voor de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg als alternatief voor de Pannenhuisstraat.

Op 14 maart 2016 gaf de gemeenteraad groen licht voor de verkoop van 3,5ha aan de firma Clijsters. Kort nadien werd de bouwaanvraag voor een nieuw bedrijfsgebouw met kantoren ingediend en op 17 juni 2016 werd de stedenbouwkundige vergunning verleend.

Momenteel zijn de bouwwerken volop in uitvoering en is de verhuis gepland voor februari 2017.

Als stadsbestuur zijn we uiteraard zeer blij dat de firma Clijsters hierdoor haar economische activiteit in Dilsen-Stokkem verankert.

De procedure voor de nieuwe ontsluitingsweg en de buffer is inmiddels ook quasi rond: De gunning is voorzien voor eind deze maand. Kort nadien zullen de werken aanvangen. Naast deze ontsluitingsweg, mede gefinancierd door Agentschap Ondernemen (AO) en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), is ook voorzien in de aanleg van nieuw fietspaden van de herinrichting van het kruispunt Europalaan-Pannenhuisstraat. We hopen dat deze werken snel kunnen uitgevoerd.

Ten westen van de nieuw aan te leggen ontsluitingsweg is nog een site van ongeveer 2,7ha beschikbaar voor economische bedrijvigheid. Daarnaast zijn er op het bedrijventerrein in Rotem nog diverse percelen (ongeveer 11 ha), respectievelijk eigendom van de firma Bude en NV De scheepvaart, beschikbaar voor watergebonden bedrijvigheid.

Hopelijk krijgen ook deze sites snel hun bestemming. Economie blijft immers de motor van onze welvaart.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief