Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken

Ruim 500.000 euro voor onderhoud wegen in 2017

Deel: LinkedIn

​Eén van de beleidsdoelstellingen van het stadsbestuur is het onderhoud en efficiënt beheer van het openbaar domein. Tevens is verkeersveiligheid een belangrijk item. Vandaar dat wordt geïnvesteerd in extra fietssuggestiestroken.

Recent werd een lastenboek voor het onderhoud van de buurtwegen, de bestrijkingen en de aanleg van rode fietssuggestiestroken goedgekeurd. De volgende wegen werden opgenomen in deze opdracht: Oude Baan, Broekhofstraat, Vlessersweg, Kempenstraat, Haagstraat, Stationsstraat en Langstraat. Hier komen dus fietssuggestiestroken.

Verder wordt in 2017 de Koppelstraat grondig aangepakt: er komt een volledig nieuwe overlaging met betonboord; Ook hiervoor werd een lastenboek goedgekeurd en dit voor een bedrag van 150.000 euro.

Wat het regulier onderhoud voor 2017 betreft, werd eveneens een lastenboek goedgekeurd op de gemeenteraad van januari. De volgende wegen werden opgenomen in de opdracht:

  • Eenlaagse bestrijking 2/4: Lichtstraat, A. Rodenbachstraat, Kolderstraat, Saalweg, Lodderkuil, Hoefkamp, Weg achter Medaerstraat, Weg achter B. Prevotlaan;
  • Eenlaagse bestrijking 4/6,3: Donkelstraat, Weg naar de Broeken, Kantonsweg, Kanaalstraat, Sportlaan, Toegang Boksschool, Op de Bekker, Toegang voetbal – Diro, Keyertstraat, Tivoli, Slakkenstraat, H. Dunantstraat, Eksterveldweg, Willibrordusstraat, Veeweide, Steenhuis, M. Stansstraat, Onder de Bergen, Dries;
  • Tweelaagse bestrijking 4/10: Kropstraat, R. Kruisstraat.

Zodra de aannemer gekend is en de werken zullen starten worden de bewoners uiteraard geïnformeerd.