Nieuws

2 september 2016

Parkfeesten van 21 tot en met 25 september

Woensdag 21 september: Roefel 2016. De Roefel werd verschillende jaren geleden al eens georganiseerd door het stadsbestuur, om zo kinderen wegwijs te maken in het ondernemersleven. In het kader van de Parkfeesten 2016 besloot de stad om, samen met ondernemersclubs Distoc en Unizo, de Roefeldag nieuw leven in te blazen. Kinderen komen deze namiddag alles te weten over de onderneming die ze zelf kozen uit de Roefelfolder en ervaren hoe het is om hier te werken. De Roefeldag wordt vanaf 17u00 afgesloten in stijl met het festival Roefelrock! We voorzien een knaloptreden, leuke randanimatie en een springkasteel!

Donderdag 22 september: After Work Party in de feesttent in het kasteelpark. Iedereen is bekend met de vele afterwork party’s die in Hasselt en omstreken worden georganiseerd, maar in het Maasland is dit nog een vrij uniek gegeven. Daarom dat het stadsbestuur, Distoc en Unizo Dilsen-Stokkem opnieuw de handen in elkaar sloegen om een trendy afterwork party te organiseren in het kasteelpark te Dilsen. Samen met je collega’s en vrienden kan je vanaf 18u00 genieten van onze heerlijke streetfood buffetten en aansluitend barst het feestje los met een optreden van DOMINO. Na dit optreden feesten we door op de beats van onze DJ tot 24u00, zo is iedereen de volgende dag weer fris en monter om te gaan werken! Inkomkaarten kunnen in voorverkoop worden gekocht op het stadhuis – afdeling WVC – aan €10, food included! De avond zelf betaalt men €15 aan de kassa.

Vrijdag 23 september: de 1000 km van Dilsen-Stokkem, t.v.v. Kom Op Tegen Kanker. Dit gezellig en sportief evenement wordt ingericht door de stedelijke sportraad ten voordele van de actie “Kom op tegen kanker”. Verenigingen, bedrijven, inwoners of tout court IEDEREEN wordt uitgedaagd om samen 1000 km te lopen in het stadspark van Dilsen. De bedoeling is dat iedere loper zich laat sponsoren voor de kilometers die hij zal lopen, de opbrengst gaat integraal naar de actie “Kom op tegen kanker”. Indien het target van 1000 km wordt gehaald, zal het stadsbestuur €1000 extra aan dit goede doel overmaken. Als dit geen extra motivatie is om de loopschoenen aan te trekken… Ook alle toeschouwers zijn van harte welkom om de lopers aan te moedigen en het goede doel vanaf de toog te sponsoren. Ook zal er diverse randanimatie worden voorzien om ook van deze avond een topper te maken!

Zaterdag 24 september: Vuur in Cultuur - opener cultureel seizoen. Nooit rond een kampvuur gezeten? Of is het al veel te lang geleden? Eerlijke, rechttoe rechtaan meezingers worden gebracht door een duo Jokke en Gabi. Zij zorgen voor vuur, passie en liedjes vol warme gloed. En meezingen mag altijd. (Laat ons een bloem - La ballade des gens heureux - Tim - The house of the rising sun - Dominique - Verdronken vlinder - Yesterday - Vrolijke vrienden - Beautiful people - Boer Bavo). Het opwindende, virtuoze gitaarspel van Jokke Schreurs en de warme, gevoelige stem van gabe Moretti geven een nieuwe dimensie aan liedjes die al generatie lang rond het knetterende kampvuur worden gezongen. Inkom: GRATIS !!

Zondag 25 september: Familiedag 'Far West' in kasteelpark Ter Motten! Iedereen wordt uitgenodigd om af te zakken naar het kasteelpark Ter Motten waar men terecht komt in een authentieke Far West sfeer. Doorheen de dag kunnen jong en oud zich amuseren op diverse attracties, voorstellingen en optredens. Het hoogtepunt van de dag is een mega rodeoshow van “The Gipsy Horses Ranch” met meer dan 20 paarden en echte cowboys en -girls die hun beste stunts laten zien.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief