Nieuws

15 september 2020

Aanleg fiets- en faunapassage start maandag 21 september: Europalaan half jaar volledig onderbroken

Aanstaande maandag 21 september 2020 start AWV met de werken op de Europalaan, ter hoogte van de fietsoversteek van het oud kolenspoor. De start van deze werken was initieel begin september voorzien. Een probleem bij de levering van de betonnen brugelementen gooide toen echter nog roet in het eten. Er werd intussen een oplossing gevonden waardoor de aannemer toch nog in september kan aanvangen. 

Gelet op de omvang en complexiteit van de werken, maar ook omwille van veiligheidsredenen, wordt de Europalaan vanaf maandag volledig onderbroken voor alle verkeer. De knip zal ongeveer een half jaar duren, tot begin 2021.

Minderhinder-maatregelen voor fiets- en autoverkeer

AWV treft gepaste maatregelen om zowel het fiets- als autoverkeer in goede banen te leiden. Deze minderhinder-maatregelen gelden tot het einde van de werken, begin volgend jaar:

Fietsers

  • Fietsen op het Kolenspoor tussen As/Genk en Maaseik blijft steeds mogelijk. Dat gebeurt via het huidige fietspad of via een tijdelijke asfaltverharding. Het fietsroutenetwerk blijft dus toegankelijk, uitgezonderd een korte, nog nader te bepalen periode.
  • De aansluiting van de Kruishoefstraat op de fietssnelweg blijft open.
  • Fietsen op de Europalaan voorbij de werfzone is niet mogelijk. Er gelden plaatselijk omleidingen via de Fabrieksweg of het jaagpad langs de Vaart.
  • Er is geen rechtstreekse verbinding meer tussen de fietssnelweg en de Europalaan. Wil je van As naar Opoeteren, bijvoorbeeld, dan volg je de omleiding.
  • De Europalaan, tussen de werfzone en de Pannenhuisstraat, is verboden voor fietsers.

Nuttig om weten
In Rotem bouwen de gemeente Dilsen-Stokkem en de provincie Limburg gelijktijdig een fietsbrug over de Kantonsweg. De fietssnelweg is daardoor onderbroken ter hoogte van de werfzone, aan de Kantonsweg. De fietsomleidingen van beide werkzaamheden werden in elk geval op elkaar afgestemd.

Gemotoriseerd verkeer

Doorgaand autoverkeer ​tussen Dilsen-Stokkem en Opoeteren volgt in beide richtingen een omleiding​ via Rotem en Neeroeteren. Het bedrijventerrein Rotem is altijd bereikbaar.
Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief