Nieuws

24 februari 2023

Aanleg oversteek Lieve Moenssensslaan op Pannenhuisstraat

Maandag 27 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken op de Pannenhuisstraat (N775) . Daar wordt een veilige oversteek aangelegd ter hoogte van de Lieve Moenssenslaan en Bautshoefstraat. De fietspaden langs de gewestweg worden er meteen opgeheven tussen de Boslaan (N75) en de Heideweg. De werken nemen een tweetal maanden in beslag.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: "Het kruispunt van de Lieve Moenssenslaan en de Bautshoefstraat aan de Pannenhuisstraat (N775) verbindt straks een nieuwe verkeersluwe fietsroute vanaf de Zuid-Willemsvaart via de Lieve Moenssenslaan naar Sparrendal en de Hoeveweg. Er komt een nieuwe middengeleider zodat fietsers in twee tijden kunnen oversteken. Die middengeleider zorgt voor betere zichtbaarheid en heeft een snelheidsremmend effect."

Opheffing aanliggende fietspaden langs gewestweg

De aanliggende fietspaden langs de Pannenhuisstraat worden tussen de Boslaan en de Heideweg opgeheven en onthard tussen de Boslaan en de Heideweg. Dit van bij de start van de werken.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding, beurtelings verkeer en afsluiting zijstraat

De werken aan het kruispunt starten maandag 27 februari en zullen zo’n 2 maanden duren. Fietsers volgen een lokale omleiding via de Boslaan, het jaagpad langs het kanaal en de Zavelstraat. Doorgaand verkeer op de Pannenhuisstraat blijft mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. Ook de Lieve Moenssenslaan blijft bereikbaar. De Bautshoefstraat is tijdelijk afgesloten ter hoogte van het kruispunt.

Alle info over het project vind je via www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief