Nieuws

12 februari 2024

Al 1423 premies voor een zero-emissievoertuig aangevraagd

Op maandag 12 februari ging het e-loket open om een premie aan te vragen voor een nieuw of tweedehands zero-emissievoertuig. Het doel van de nieuwe premie bestaat erin om de transitie naar zero-emissiemobiliteit verder te stimuleren bij particulieren voor wie de prijsdrempel vandaag nog te hoog is in vergelijking met een wagen op fossiele brandstof.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters geeft de cijfers mee: “Afgelopen vrijdag werd de premie definitief goedgekeurd, waarna het e-loket open kon gaan. Vandaag werden er al 1423 voertuigen aangemeld voor een premie via het e-loket. Ook aanbieders van autodeelsystemen, vzw’s en stichtingen deden een aanvraag. Met deze maatregel uit het Vlaams Energie- en Klimaatplan, willen we de vergroening van het Vlaamse wagenpark een boost geven. Sinds de aankondiging van de Vlaamse premie is ook een daling van de prijzen van elektrische wagens duidelijk merkbaar.”
  • Particulieren kunnen de premie maximaal één keer ontvangen. 1346 burgers hebben zich aangemeld om de premie te ontvangen voor 1346 voertuigen.
  • Voor autodeelsystemen zijn er 48 aanmeldingen geweest, goed voor 64 voertuigen.
  • 6 vzw’s en stichtingen hebben 13 voertuigen aangemeld voor een premie

Meer info over de voorwaarden en procedure:https://www.vlaanderen.be/premie-voor-aankoop-van-een-zero-emissievoertuig

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief