Nieuws

21 september 2020

Belgen winnen Europees Kampioenschap voor zonnewagens

Belga | Het Agoria Solar Team heeft zondagmiddag het Europees Kampioenschap voor zonnewagens op het circuit van Zolder gewonnen. Het team legde op 24 uur tijd met de wagen Bluepoint 352 rondes af. Het Solar Team van Twente (Nederland) pakte zowel de tweede als de derde plaats met Red Shift (313 rondes) en Red E (304 ronden).

Aan de wedstrijd deden elf zonnewagens mee, uit België, Duitsland, Nederland en Turkije. Het startschot was zaterdagmiddag om 13.00 uur gegeven door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).

De toon werd door het Agoria Solar Team al van bij het begin van de race gezet. Vanaf de eerste ronde reden ze met Bluepoint aan de leiding, achternagezeten door de twee zonnewagens van het Solar Team Twente. De voorsprong werd ook 's nachts behouden toen de wagens gebruik mochten maken van batterijen. Gedurende de nacht mochten de auto's maximaal twee keer gedurende één uur stoppen om die bij te laden.

Het Agoria Solar Team zet met de overwinning in Zolder overigens een unicum neer. Op Zolder wonnen ze als eerste team drie races na elkaar. "Deze overwinning is heel belangrijk voor ons team omdat we hier nog nooit hebben kunnen winnen", aldus Nelis Geurts, een van de piloten. "Dit is de eerste keer dat we de 24 uur van Zolder winnen en we hebben onze twee vorige races in andere continenten."

Voor de eerste keer deed het Agoria Solar Team met twee wagens mee in de wedstrijd. Behalve met de Blue Point werd er ook gereden met de Punch 2. Daarmee werden ze vijfde met 289 rondes.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief