Nieuws

28 maart 2024

DeWaterbus in Antwerpen krijgt nieuwe exploitant

Vanaf zaterdag 30 maart 2024 neemt het bedrijf Braxo (een samenwerking tussen Brabo en XO Boating) de uitbating over van DeWaterbus, de vaste pendeldienst over de Schelde in het Antwerpse die over en weer vaart tussen Lillo en Hemiksem. 

“Aan de dienstverlening, het traject, het personeel en de schepen die op de Schelde worden ingezet, verandert er niets. De vele gebruikers van DeWaterbus zullen niets merken van de transitie achter de schermen”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Alleen houders van een abonnement moeten een kleine administratieve ingreep doen en zijn ondertussen op de hoogte gebracht. Ook de huidige tienrittenkaart moet de volgende maanden worden omgeruild. Meer info hierover op de website van DeWaterbus.

Aqualiner startte met DeWaterbus in 2017, toen nog onder beheer van het Antwerps Havenbedrijf (ondertussen Port of Antwerp-Bruges). In 2020 besliste de Vlaamse Regering alle personenvervoer over water, dus ook DeWaterbus, binnen het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) onder te brengen. Het initiële contract met Aqualiner loopt af op 29 maart 2024. Via een overheidsopdracht is het nieuwe contract voor DeWaterbus toegewezen aan Braxo. MDK kijkt uit naar een goede samenwerking om de klanten optimaal te kunnen vervoeren via het water.

“Vorig jaar gebruikten 751.351 mensen DeWaterbus. Eén op de drie passagiers nam ook een fiets mee aan boord. Personenvervoer over water zit in stijgende lijn. DeWaterbus zal ook in de toekomst mee de modal shift ondersteunen en past perfect binnen het plaatje van de minder-hinder-maatregelen”, geeft de minister nog mee.

MDK wil de firma Aqualiner bedanken om de voorbije jaren van DeWaterbus een succes te maken.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief