Nieuws

13 februari 2020

Gloednieuwe op- en afrittencomplex van de E17 in De Pinte klaar voor gebruik

Het nieuwe op- en afrittencomplex van de E17 in De Pinte is af. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om dit gevaarlijke punt op de kruising van de E17 met de N60 weg te werken. Met de nieuwe op- en afrit van de E17 richting Antwerpen en de nieuwe rotonde op de N60 is geïnvesteerd in een veilig op- en afrijden en vlotter verkeer op de N60. Tijdens de de werken is ook een nieuwe carpoolparking aangelegd, kreeg het wegdek van de N60 een onderhoudsbeurt en is de brug over de E17 gesaneerd. Het agentschap wil alle weggebruikers bedanken voor hun geduld tijdens de werken.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Dit ambitieuze project kadert perfect in onze visie van een veilige, duurzame en vlotte mobiliteit voor alle weggebruikers. Door het nieuwe op- en afrittencomplex in de Pinte kunnen de weggebruikers zich voortaan veiliger verplaatsen. Deze heraanleg zorgt ervoor dat de kruispunten van de op- en afritten van de E17 met de N60 vooral verkeersvriendelijk worden en dat was nodig. De cijfers zijn trouwens indrukwekkend, voor dit project werden 80.000m³ grond uitgegraven, 5 kilometer nieuwe weg en 2 kilometer vernieuwde weg aangelegd.”

Het agentschap bouwde een extra op- en afrit van de E17 richting Antwerpen en een rotonde op de N60. Beide ingrepen maken de aansluitingen van de op- en afritten van de E17 met de N60 veiliger, omdat de gevaarlijke linksafbewegingen weggewerkt zijn. Dit zorgt ook voor vlotter verkeer op de N60.

Bij de heraanleg ging ook aandacht naar veiliger fietsen. Tussen de rotonde 'Bonaparte' en zijstraat Den Beer verdwenen de fietspaden langs de N60. Fietsers maken gebruik van het alternatief via de Grote Steenweg (N60c) aan de zuidzijde en via de Polderdreef, Het Kruisken, Heerweg en de Weefstraat aan de noordzijde.

Tijdens de werken is de N60 zelf en de brug over de E17 aangepakt. Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Agentschap voor Natuur en Bos investeerden ook samen in een parking. Die zal dienst doen als carpoolparking en als portaal voor het Parkbos. Vanuit parking Den Beer kan je het boskerngebied Scheldevelde verkennen, waar vanaf 2020 een recreatief netwerk met wandel- fiets- en ruiterpaden wordt ingericht door Natuur en Bos en De Pinte. Bijzondere publiekstrekkers zullen ongetwijfeld het speelbos met multimovepad, de natuurloop en de grote hondenlosloopzone zijn.

De werf in cijfers

  • investering van 7.1 miljoen euro (6,74 miljoen euro AWV en 0.36 miljoen euro ANB)
  • 80 000 m³ uitgegraven grond (30 olympische zwembaden)
  • 5 km nieuwe weg
  • 2 km vernieuwde weg
  • infiltratiebekken van 5500 m³
  • Carpoolparking (70 plaatsen voor auto, 40 plaatsen voor fietsen en 7 plaatsen voor paardentrailers)

Openstelling voor verkeer
De oprit van de N60 naar de E17 richting Antwerpen ging gisteren al open. Vandaag, 13 februari, is het de beurt aan de carpoolparking. Die is vanaf vandaag bereikbaar via de nieuwe aangelegde rotonde op de N60. Hiermee zijn alle werken definitief afgerond.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief