Nieuws

17 augustus 2023

Kantwissel op Boslaan bij werken aan fiets- en voetgangersbrug

Vanaf vrijdag 18 augustus rijdt alle verkeer op de Boslaan (N75) ter hoogte van de werfzone van de fiets- en voetgangersbrug over de weghelft richting As. De aannemer verplaatst de stelling voor de bekisting van de brug en werkt tot eind 2023 over de Boslaan richting Dilsen-Stokkem.

“Eén helft van het beton van de toekomstige fiets- en voetgangersbrug is al gestort. Daar volgt de afwerking van de brug. Vanaf vrijdag 18 augustus verplaatst de aannemer de stelling naar de andere weghelft van de Boslaan, rijrichting Dilsen-Stokkem. Zo kan ook in die richting de bekisting geplaatst worden en daarna wordt het beton gestort van de fiets- en voetgangersbrug,” aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Gemotoriseerd verkeer over weghelft richting As

Daardoor wijzigt de verkeerssituatie op de Boslaan en rijdt gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de werfzone in beide richtingen over de weghelft richting As. De tijdelijke doorsteken blijven voorzien. Fietsers blijven op het gebruikelijke fietspad per rijrichting rijden. Verwacht wordt dat deze fase tot eind 2023 zal duren. Ondertussen werkt de aannemer ook verder aan de brughelft waar het beton al gestort, in rijrichting van As.

Fiets- en voetgangersbrug is centrale spil in ruim fietsverhaal

“De fiets- en voetgangersbrug gaat de Hoeveweg met de Lieve Moenssenslaan verbinden en wordt een hefboom en katalysator voor de regio. Lokaal ontstaat er een volwaardige toegangspoort voor fietsers naar Terhills en ook de Lieve Moenssenslaan wordt beter bereikbaar. Op ruimere schaal creëert de brug een rechtstreekse fietsverbinding tussen As en Dilsen-Stokkem,” legt minister Peeters uit.

Alle info over het project vind je via www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief