Nieuws

22 juli 2021

Meer dan 30 miljoen euro voor aanpak 4 bruggen in Drongen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters maakt meer dan 30 miljoen euro vrij voor de aanpak van vier bruggen binnen het Complex E40-N466 Drongen. “De vier bruggen staan al jarenlang op de zogenaamde ‘Lijst Prioritaire Kunstwerken’ wat betekent dat ze in zeer slechte staat zijn”, aldus minister Peeters. “Omdat voor mij die veiligheid absoluut primeert doe ik deze legislatuur een grote inhaalbeweging in het herstellen en vervangen van onder meer de bruggen. Dat vertaalt zich ook in deze investeringen in de Drongense bruggen.” 

Concreet gaat het in Drongen over het vervangen van twee bovenbruggen (Kloosterstraat en N466 Deinsesteenweg), het vervangen van de Goedingebrug over de Leie en het herstellen van de brug Solvijnsdreef. “In 2022 en 2023 trek ik hier meer dan 30 miljoen euro voor uit”, zegt minister Peeters. Verder benadrukt de minister ook dat het Agentschap Wegen en Verkeer in nauw overleg staat met de stad Gent voor deze investeringen.

Vlaams minister Lydia Peeters: “Het gros van de Vlaamse bruggen dateert van de jaren 60 en 70, zijn sterk verouderd en vragen een dringende aanpak. Dit is ook nodig bij deze 4 bruggen in Drongen. De veiligheid primeert altijd voor mij, vandaar dat ik ook de nodige investeringen doe en werk met een plan van aanpak 2020-2030 voor de renovatie en modernisering van onze bruggen. Zo geven we bovendien ook onze economie een boost.”

Voor de herinrichting van het complex E40-N466, keurde de Vlaamse Regering op 4 juni 2021 de startnota goed voor de opmaak van het GRUP ‘Omgeving Complex E40-N466 Drongen’. Het departement Omgeving zal in navolging hiervan binnenkort de publieke raadpleging opstarten. 

Copyright foto: ontdekdrongen.org

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief