Nieuws

20 november 2023

Minister Peeters brengt werkbezoek aan Bree

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters brengt samen met Vlaams parlementslid Steven Coenegrachts en leden van Verjonging Bree een bedrijfsbezoek aan het familiebedrijf Mathieu Kerckhofs Trailers in Bree. Dat werkbezoek kadert in de hervorming van de autokeuring waar minister Peeters aan werkt vanuit Vlaanderen. Daarnaast kon minister Peeters ook aankondigen dat ze in 2024 vanuit Vlaanderen 1,8 miljoen euro uittrekt voor veilige fietsinfrastructuur op de Rode Kruislaan (N73) in Bree.

Hervorming autokeuring

Vlaams minister Lydia Peeters werkt aan de hervorming van de autokeuring in Vlaanderen. Zo heeft de minister al diverse maatregelen genomen om de capaciteitsproblemen bij de keuringsinstellingen te verbeteren, het aantal herkeuringen terug te dringen en de lange wachttijden te verminderen.

“De technische keuring blijft belangrijk vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid maar ik wil dat deze op efficiënte en klantvriendelijke manier kan verlopen. De optimalisaties moeten de druk op de erkende keuringsondernemingen verminderen en de klanttevredenheid verhogen. Inzichten van ondernemingen zoals Mathieu Kerckhofs Trailers zijn bijzonder interessant. Zij zijn een aanspreekpunt voor iedere eigenaar van een aanhangwagen. De werking van de keuring heeft ook een impact op hun bedrijfsvoering”, aldus minister Peeters.

1,8 miljoen euro voor veilige fietsinfrastructuur in Bree

Ook in Bree werden er afgelopen jaren al verschillende infrastructuurprojecten opgestart. Tijdens een bezoek aan Verjonging Bree kon minister Peeters meegeven dat op het recent voorgestelde ontwerp investeringsplan voor 2024 1,8 miljoen euro wordt uitgetrokken voor een volgend fietsproject in de stad Bree. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal vrijliggende fietspaden aanleggen langs de Rode Kruislaan (N73) tussen de rotonde Hamonterweg en de verkeerslichten aan de Kloosterpoort (N730).

“Momenteel zijn er langs dit weggedeelte enkel gemarkeerde fietspaden en deze willen we omvormen tot volwaardige veilige fietspaden. Met dit project zorgen we er dan ook voor dat fietsers zich in de toekomst via comfortabele, vrijliggende fietspaden kunnen verplaatsen. Daarnaast voorzien we ook veilige oversteekplaatsen ter hoogte van de zijstraten”, licht minister Peeters toe.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief