Nieuws

31 mei 2023

Minister Peeters trekt 360.000 euro uit via Fietsfonds voor Limburgse fietsprojecten

In het kader van het Fietsfonds ontvangen vijf Limburgse gemeenten en steden samen een Vlaamse subsidie van 359.988,08 euro voor het realiseren van fietsinfrastructuurprojecten. Het gaat over fietstrajecten die opgenomen zijn in het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (BFF). “De uitvoering van deze fietsinfrastructuurprojecten draagt bij tot een veilige en vlotte fietsomgeving. Dergelijke projecten moet een stimulans zijn voor de Vlaming om de auto vaker in te ruilen voor de fiets. Hiervoor werkt de Vlaamse overheid nauw samen met de provincie Limburg”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters.

Fietsfondssubsidies zijn bedoeld voor de aanleg van fietsinfrastructuur langs wegen die niet onder het beheer van het Vlaamse gewest vallen en die onderdeel uitmaken van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (BFF). De Vlaamse overheid werkt hiervoor samen met de provincies en lokale besturen.

De vijf Vlaamse provincies kunnen twee keer per jaar een gebundelde subsidieaanvraag indienen voor verschillende fietsinfrastructuurprojecten en ook provincie Limburg deed dit voor vijf projecten. Vlaams minister Lydia Peeters maakt 359.988,08 euro vrij voor deze vijf Limburgse fietsinfrastructuurprojecten. Voor elk ingediend project wordt de subsidie in twee schijven uitbetaald: een eerste schijf bij de gunning van de werken en een tweede schijf bij de voorlopige oplevering.

De investeringen zijn al gerealiseerd en zichtbaar in Tongeren en Sint-Truiden. In Genk en Oudsbergen zijn de werken in uitvoering en in Ham zijn de werken op korte termijn gepland.

Locaties:

  • Tongeren, aanleg fietspad Oude Blaarstraat: uitgevoerd
  • Ham, Wasseven: uitvoering gepland op korte termijn
  • Sint-Truiden, Stationsplein tot de Stapelstraat: uitgevoerd
  • Genk, Reinpadstraat: in uitvoering
  • Oudsbergen, Wijshagerkiezel wordt afgescheiden fietspad: in uitvoering

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief