Nieuws

24 mei 2023

Ontharding pannenhuisstraat: opbraak fietspaden vanaf 30 mei

In de week van 30 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met de opbraak van de aanliggende fietspaden in de Pannenhuisstraat (N775) in Lanklaar, Dilsen-Stokkem. Dit tussen de Boslaan (N75) en de Driepaalhoeveweg. De werken zijn onderdeel van de vernieuwing van kruispunt Lieve Moenssenslaan - Pannenhuisstraat – Bautshoefstraat, en kaderen in de aanleg van de verkeersluwe fietsroute vanaf het kanaal tot aan de Hoeveweg. Deze opbraakwerken duren ongeveer een maand.

“De Pannenhuisstraat is een drukke verbindingsweg voor zwaar verkeer van en naar de industriezone in Rotem. De fietspaden zijn smal, liggen tegen de rijweg en zijn niet veilig genoeg.” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “We frezen de fietspaden af en halen de betonverharding weg. Vervolgens verstevigen we de berm en zaaien we die in met nieuw groen.”

Veilig alternatief voor fietsers

Eerder dit voorjaar vernieuwde AWV het kruispunt Lieve Moenssenslaan - Pannenhuisstraat – Bautshoefstraat. Fietsers die uit de Lieve Moenssenslaan komen, steken de Pannenhuisstraat in twee tijden over via een middengeleider. Via de Bautshoefstraat rijden ze veiliger naar het fietspad langs de Zuid-Willemsvaart richting de Europalaan, Dilsen-centrum of het fietspad Kolenspoor.

“Bovendien startten we midden april met de installatie van de nieuwe fietsbrug over de Boslaan.” vervolgt de minister. “Die gaat beide kanten van de Boslaan verbinden en ook de Hoeveweg met de Lieve Moenssenslaan via Sparrendal. Er ontstaat zo een comfortabele en veilige verbinding voor de vele fietsers in de omgeving.”

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering, eenrichtingsverkeer op Pannenhuisstraat

De opbraak van het verouderde fietspad in de Pannenhuisstraat gebeurt in twee fases. Eerst is het deel tussen de Boslaan en de Bautshoefstraat aan de beurt, daarna volgt het deel tussen Bautshoefstraat en Driepaalhoeveweg.

Om de opbraakwerken veilig uit te voeren, voeren we tijdelijk éénrichtingsverkeer in ter hoogte van de werfzone. Verkeer richting Rotem-Industrie kan door, verkeer vanaf Rotem-Industrie volgt een omleiding via Dilsen-centrum: de Europalaan (N771), Rijksweg (N78) en Boslaan (N75). Fietsverkeer kan de meest aangewezen fietsroute volgen via Modelstad, Gerstenbosweg, het jaagpad langs de Zuid-Willemsvaart, Zavelstraat in 2 richtingen.

De werken duren ongeveer één maand, afhankelijk van de werf- en weersomstandigheden.

Alle info over het project via www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief