Nieuws

29 november 2021

Park and Rides Merksem en Luchtbal klaar voor gebruik

Voor wie de stad in moet en opkijkt tegen de zoektocht naar een betaalbare en comfortabele parkeerplaats, is er goed nieuws! Vanaf 1 december komen er aan de rand van de stad bijna 2400 parkeerplaatsen bij waar je voor 1 euro je auto een ganse dag veilig achterlaat. De stad bereiken doe je nadien via het openbaar vervoer of via een (elektrische) deelfiets of step. Op die manier ben je eventuele files naar de stad ook te slim af. Handig toch?

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De nieuwe P+R-gebouwen bieden pendelaars de zekerheid op een parkeerplaats in een van de gloednieuwe bewaakte parkeertorens. Via de uitbouw van onze Hoppinpunten kunnen pendelaars na het parkeren van hun wagen, hier gemakkelijk overstappen op het openbaar vervoer of gebruik maken van een (elektrische) deelfiets of step om zich zo richting de stad te verplaatsen. Zo stimuleren we ook hier weer combimobiliteit, wat bijdraagt aan het realiseren van de modal shift naar 50/50. Vlaanderen investeerde hier 45 miljoen euro, wat ongeveer de helft is van de totale investeringskost”.

Park and Rides

De extra parkeerplaatsen vind je terug in twee gloednieuwe en hypermoderne Park and Ride gebouwen. Geen grijze, saaie gebouwen die je zo snel als mogelijk wil verlaten, maar lichte en open constructies waar houten balken de hoofdrol spelen en waar het, onder meer dankzij de aanwezigheid van groen, aangenaam vertoeven is. Het grootste gebouw, met plaats voor 1700 wagens, staat vlak naast de afrit van de A12 aan de Noorderlaan. Bouwheer Lantis is overigens nog op zoek naar een aantrekkelijke invulling voor de commerciële ruimte op het gelijkvloers. In Merksem biedt het Park and Ride gebouw aan de Bredabaan onderdak aan 685 wagens.

Op beide locaties kan je je wagen vandaag nog parkeren op tijdelijke parkings, maar die zullen op termijn verdwijnen of een andere invulling krijgen. Behalve voor bewoners, voor wie in de omgeving bewonersparkeren werd ingevoerd, bieden de Park and Ride gebouwen hiermee veruit de goedkoopste parkeeroplossing voor wie van buiten de stad komt.

Ook op Linkeroever

Vanaf maandag 17 januari 2022 zal ook het Park and Ride gebouw aan de Blancefloerlaan op Linkeroever de slagbomen openen voor gebruik. Het aanbod “parkeerplaatsen voor 1 euro aan de rand van de stad” krijgt er vanaf dan nog eens 1500 parkeerplaatsen bij.

Slimme mobiliteit hubs

Niet alleen tijdens, maar ook na de werken aan de Oosterweelverbinding zullen de Park and Rides hun rol vervullen in de manier waarop we ons naar de stad begeven. In de gebouwen staat het comfort voor de gebruiker dan ook voorop. Je elektrische wagen opladen, je fiets stallen in een afgesloten stalling... het kan er snel en makkelijk. Eens geparkeerd stap je over een vervoermiddel naar keuze: tram of bus, of een (elektrische) deelfiets, een step of een deelwagen. Meer dan gebouwen zijn de Park and Rides hubs voor een slimme mobiliteit naar de stad.

Meer informatie over de Park and Ride gebouwen en het gedetailleerd aanbod per gebouw vind je terug via: https://www.oosterweelverbinding.be/vlot-door-de-w...

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief