Nieuws

14 augustus 2023

Samen met De Lijn veilig en milieuvriendelijk van en naar Pukkelpop

Pukkelpop 2023 staat voor de deur, en net zoals voorgaande jaren zorgt De Lijn met haar partners weer voor een aanbod om festivalgangers gemakkelijk op hun bestemming te brengen! Nieuw dit jaar zijn de digitale tickets die festivalgangers kunnen activeren om zich met De Lijn naar Hasselt of Kiewit te verplaatsen. Daarnaast zorgt De Lijn samen met Pukkelpop voor De Lijn-pendelbussen die festivalgangers vlot van het station van Hasselt naar het station van Kiewit vervoeren. Dankzij de ondersteuning van de provincie Limburg en 37 gemeenten heeft De Lijn ook gezorgd voor extra nachtritten na elke festivaldag. Dat initiatief is bedoeld om ervoor te zorgen dat alle festivalgangers veilig en comfortabel huiswaarts kunnen keren na een avond vol plezier en muziek.

Met dit gevarieerde aanbod willen De Lijn en haar partners een duurzaam en veilig vervoersalternatief bieden voor Pukkelpop-bezoekers. Zo kunnen muziekliefhebbers zorgeloos genieten van het festival en tegelijkertijd bijdragen aan een milieubewuste mobiliteit.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken: “De Lijn zorgt ook dit jaar voor (extra) vervoer tijdens Pukkelpop. Naast de pendelbussen en de nachtbussen, krijgen de festivalgangers via een activatiecode ook vier tickets die geldig zijn op het volledige netwerk van De Lijn. Via deze verschillende opties zorgen we ervoor dat de festivalgangers zich op een vlotte, veilige en duurzame manier van en naar Pukkelpop kunnen verplaatsen.”
Bert Lambrechts, gedeputeerde voor mobiliteit van de provincie Limburg: “Verkeersveiligheid blijft een aandachtspunt voor het provinciebestuur’, zegt gedeputeerde voor mobiliteit, Bert Lambrechts. ‘Daarom wilden we ook zeker dit mooie initiatief in 2023 herhalen. Vorig jaar vervoerden de nachtbussen immers zo’n 3.600 feestvierders veilig naar huis! En het verheugt mij dat samen met ons, ook 37 gemeenten én De Lijn zich willen inzetten voor méér verkeersveiligheid tijdens de uittocht van de vele festivalgangers na het laatste optreden. Zo bieden we iedereen die dat wenst, een veilig alternatief aan!”
Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn: “Beweeg mee naar minder CO2 is niet alleen ons motto voor de dagdagelijkse verplaatsingen. Duurzaamheid is onze drijvende kracht. Daarom willen we de festivalbezoekers (jong of al iets minder jong) een attractief, groen reisalternatief bieden. Door de samenwerking met Pukkelpop kunnen festivalgangers vanuit elke hoek van Vlaanderen genieten van de bus- en tramdiensten van De Lijn, die het festivalterrein vlot bereikbaar maken. Hierdoor kunnen festivalgangers zonder zorgen en stress van hun favoriete artiesten genieten, wetende dat ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu.”
Frederik Luyten, Press & Media Manager Pukkelpop: “Samen met de provincie Limburg kunnen we al gratis een bewaakte fietsenstalling aanbieden. Dankzij het partnership met De Lijn mogen we daar ook gratis busvervoer aan toevoegen. Elk jaar opnieuw blijkt hoezeer dit geapprecieerd wordt door onze festivalgangers en crewleden. Zo veel mogelijk mensen de kans geven om op een duurzame en goedkope manier naar Pukkelpop te reizen, daar doen we het voor!”

Pendelbussen

Tussen het station van Hasselt en het station van Kiewit rijden pendelbussen. Handig, want zo raken de bezoekers snel van en naar de festivalsite en de campings.

Concreet kunnen ze op deze momenten meereizen met de pendelbussen:

 • Donderdag 17 augustus 2023 Van 9 uur ’s morgens tot en met vrijdag 5 uur ’s morgens.
 • Vrijdag 18 augustus 2023 Van 9 uur ’s morgens tot en met zaterdag 5 uur ’s morgens.
 • Zaterdag 19 augustus 2023 Van 10 uur ’s morgens tot en met zondag 5 uur ’s morgens.
 • Zondag 20 augustus 2023 Van 10 uur ’s morgens tot en met maandag 5 uur ’s morgens.
 • Maandag 21 augustus 2023 Van 8 uur ’s morgens tot en met 16.30 uur in de namiddag.

Nieuw dit jaar: kosteloze digitale tickets

Wie een geldig PKP23-ticket heeft, krijgt vier tickets die geldig zijn op het uitgebreide netwerk van De Lijn. Daarmee kan het voor- of natraject met bus of tram van De Lijn afgelegd worden wanneer men naar of van Hasselt of Kiewit reist. Deze tickets dienen wel geactiveerd te worden vooraleer ze gebruikt kunnen worden voor het voor- en/of natraject. Op het PKP23-ticket staat de activatiecode en de uitleg om deze tickets te gebruiken.*

Nachtbussen

Dankzij de provincie Limburg en 37 gemeenten zijn er na elke festivaldag ook heel wat gratis nachtbussen.

Woon je in één van de volgende gemeenten, dan reis je zelfs gratis op vertoon van je festivalbandje: Alken - As – Beringen – Bilzen – Bocholt – Borgloon – Bree – Diepenbeek – Diest - Dilsen-Stokkem – Genk – Gingelom – Ham – Hamont-Achel – Hasselt - Hechtel-Eksel - Herk-de-Stad - Heusden-Zolder – Hoeselt - Houthalen-Helchteren – Kinrooi – Kortessem – Lanaken – Leopoldsburg – Lommel – Lummen – Maasmechelen – Nieuwerkerken – Oudsbergen – Peer – Pelt – Riemst - Sint-Truiden – Tessenderlo – Tongeren – Wellen – Zutendaal

Met deze lijnen raken de festivalgangers in de vroege uurtjes weer veilig thuis:

 • Lijn 3 Kiewit – Wellen – Borgloon
 • Lijn 8 Kiewit – Genk – As – Opglabbeek – Gruitrode – Bree – Bocholt -Kaulille
 • Lijn 16 Kiewit – Meeuwen – Gruitrode – Bree – Kinrooi
 • Lijn 45 Kiewit – Diepenbeek – Lanaken
 • Lijn 45 Kiewit – Zutendaal – Maasmechelen – Dilsen-Stokkem
 • Lijn 48 Kiewit – Houthalen-Helchteren – Peer – Hamont-Achel
 • Lijn 91 Kiewit – Lummen – Tessenderlo – Ham
 • Lijn 180 Kiewit – Helchteren – Hechtel-Eksel – Lommel
 • Lijn 299 Kiewit – Herk-de-Stad – Linkhout (Lummen) – Diest
 • Lijn 18a Kiewit – Houthalen-Helchteren – Hechtel – Peer – Eksel – Neerpelt – Achel
 • Lijn 20a Kiewit – Diepenbeek – Hoeselt
 • Lijn 20a Kiewit – Bilzen
 • Lijn 21a Kiewit – Alken – Sint-Truiden – Gingelom
 • Lijn 4/39 Kiewit – Kortessem – Tongeren – Riemst
 • Lijn 52/58 Kiewit – Heusden-Zolder – Beringen – Leopoldsburg
 • AL - Avondlijn Hasselt

In de eventuele tussenliggende gemeenten die niet vernoemd zijn, stopt de bus niet. De nachtbussen richting Hasselt vertrekken ter hoogte van het festivalterrein en de voertuigen richting Zonhoven vertrekken ter hoogte van Kiewit Kerk.

Opstappen kan

 • in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2.30 uur;
 • in de nacht van zaterdag op zondag om 2.30 uur;
 • in de nacht van zondag op maandag om 0.30 uur.

Meer info: Pukkelpop 2023: gratis pendel- en nachtbussen - De Lijn Pukkelpop 2023

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief