Nieuws

20 maart 2020

Tal van openbare werken en onderhoudsopdrachten op gewestwegen kunnen uitgevoerd worden bij minimale verkeersdrukte

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open Vld) is tevreden dat heel wat aannemers in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) blijven werken en tal van projecten uitvoeren. Uiteraard worden de strenge veiligheidsvoorschriften (social distancing) ten alle tijden strikt gevolgd.

De federale overheid heeft eerder al laten weten dat aannemers mogen verder werken op bouwwerven mits social distancing wordt gerespecteerd. Dit wil zeggen dat er op elk moment van de werkdag alsook tijdens de verplaatsingen van en naar het werk afstand gehouden moet worden van elkaar.

Vlaams minister Lydia Peeters: “Het is belangrijk dat ook in deze moeilijke tijden, de noodzakelijke werkzaamheden verder worden uitgevoerd. Zeker nu het zeer rustig is op onze verkeersaders kunnen tal van werken vlot uitgevoerd worden. Infrastructuur- en onderhoudswerken blijven nodig om de mobiliteit en verkeersveiligheid voor iedereen te garanderen.”

Volgende werven, openbare werken en onderhoudsopdrachten (o.a. in Limburg) worden vandaag verder gezet:

  • Infrastructuurwerken Hasselt: De vernieuwde R71 Herkenrodesingel zit in finale fase en opent voor verkeer tijdens het weekend van 20 maart 2020. (De nieuwe verlichtingspalen worden evenwel later geplaatst omdat de aangeduidde onderaannemer inmiddels wel het werk staakte i.k.v. het coronavirus.)
  • Op de Antwerpse Ring zijn tal van Bruginspecties gepland die door het minder druk verkeer overdag zullen gebeuren.
  • Op de N75 Dilsen-Stokkem, N74 Hechtel-Eksel, N750 Genk worden momenteel nieuwe vangrails geplaatst met een mobiele werf.
  • De carpoolparkings in Limburg krijgen dit weekend en het weekend van 21-22 maart een grondige reinigingsbeurt.
  • Ook tal van kleinere onderhouds- en herstellingswerken aan de infrastructuur, groenonderhoud en vernieuwen van signalisatie gaan ook in de mate van het mogelijke verder.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief