Nieuws

27 februari 2024

Verbreding fietspaden en nieuw asfalt op Maastrichtersteenweg vlakbij bedrijvenzone Tongeren-Oost

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 4 maart 2024 aan de fietsinfrastructuur in Tongeren. Op de Maastrichtersteenweg, tussen de Gulden-Bodemweg en de rotonde, worden de fietspaden in beide richtingen verbreed en komt er nieuw asfalt. Dat zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort - vooral voor fietsers - in bedrijvenzone Tongeren-Oost verbeteren. De werken duren bij gunstige weersomstandigheden een week en gaan gepaard met een omleiding voor gemotoriseerd staduitwaarts verkeer. Ze kaderen binnen MIA, Mobiliteit Innovatief Aanpakken.

Nieuwe fietspaden en asfalt tussen Gulden-Bodemweg en rotonde

De fietspaden worden grotendeels verbreed naar 1.70 meter en samen met de rijweg voorzien van een nieuwe asfalttoplaag met markeringen. Aan de Limesweg verdwijnt eveneens de afslagstrook en wordt het principe rechts in, rechts uit van kracht.

Later dit voorjaar wordt het traject richting de Viséweg op een soortgelijke manier aangepakt. Op dat moment verdwijnt ook de linksafslagstrook naar de Heersterveldweg, komende van de rotonde. Links afrijden blijft wel mogelijk.

“De brede rijstroken worden aangepast naar huidige normen om fietsers een veilige en duidelijke plaats te geven op de Maastrichtersteenweg. Zo geraakt de steenweg richting het centrum van Tongeren stapsgewijs in zijn geheel vernieuwd”, aldus Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. “Het bedrijventerrein is voor dagelijks en zwaar verkeer trouwens ook heel goed bereikbaar via de ingerichte ontsluitingsweg aan de rotonde.”

Minderhinder-maatregelen: gemotoriseerd staduitwaarts verkeer en fietsers omgeleid

Stadsinwaarts verkeer rijdt tijdens de werkzaamheden over één rijstrook op de Maastrichtersteenweg. Verkeer richting Riemst en de E313 wordt omgeleid en rijdt via het bedrijventerrein, de Heersterveldweg en Michielenweg. De toegang naar de zijstraten in de werfzone wordt onderbroken.

Fietsers volgen een lokale omleiding om de werfzone te mijden en busreizigers raadplegen best voor vertrek de actuele dienstregeling van De Lijn. Gemotoriseerde weggebruikers worden aangeraden om voertuigen buiten de werfzone te parkeren.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief