Nieuws

12 november 2020

Verlenging voorsorteerstroken op de Boslaan richting rotonde Rijksweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de komende week werken uitvoeren op de Boslaan (N75) in Dilsen-Stokkem, in de aanloop naar de rotonde van de Rijksweg (N78). Vanaf het kruispunt van de Broekhofstraat x Vlessersweg worden de voorsorteerstroken verlengd richting rotonde. Dit moet er de doorstroming verbeteren. De werken nemen een week in beslag vanaf 12 november, met beperkte verkeershinder.

Over een afstand van zo’n 200 meter worden de voorsorteerstroken verlengd. Deze uitbreiding van de wegbreedte gebeurt naar de middenberm. Het wegdek en het fietspad in de richting van de Rijksweg wordt daar ook meteen vernieuwd in asfalt. Het fietspad wordt er iets breder belijnd, zodat het twee meter breed wordt.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: ‘Het verlengen van de voorsorteerstroken zal zorgen voor een vlottere doorstroming op de Boslaan in de aanloop van de rotonde op de Rijksweg. Bovendien zullen bestuurders hierdoor sneller de juiste rijstrook kunnen kiezen: linksaf richting Dilsen en Rotem, of rechtsaf richting Lanklaar en Eisden. We kunnen hierbij meteen van de gelegenheid gebruik maken om ook het ernaast liggend fietspad aan te pakken met oog op comfort, conformiteit en verkeersveiligheid. Zeker nu er meer fietsers zijn – ook op dit wegdeel – is dit een mooie win-win-situatie.’

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding en één nacht werk

De werken starten op donderdag 12 november 2020 en duren een week.

Het doorgaand verkeer op de Boslaan (N75) vanuit Genk richting Dilsen zal steeds voorbij de werfzone kunnen rijden. Hierop is één uitzondering tijdens de nacht van 18 op 19 november. Dan worden asfalt- en belijningswerken uitgevoerd over de volledige wegbreedte. De werfzone tussen het kruispunt Broekhofstraat en de rotonde is die nacht afgesloten. Er geldt dan een omleiding richting de N78 via de Broekhofstraat.

Voor verkeer vanaf de rotonde richting Genk is er geen verkeershinder tijdens deze werken.

Fietsers richting Rijkweg (N78) volgen vanaf het begin van de werken een lokale omleiding via de Broekhofstraat (richting Lanklaar) of de Vlessersweg (richting Dilsen).

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief