Nieuws

11 juni 2019

Vlaamse regering lanceert nieuwe call voor vergroening voertuigen

Ook dit najaar kunnen bedrijven en organisaties opnieuw een steunaanvraag indienen voor projecten in het kader van het Vlaamse Clean Power for Transportplan. Projecten die in aanmerking komen, gaan over extra laadinfrastructuur voor elektrische deelwagens en taxi’s, op grote parkings en bij bedrijven en organisaties en over groene logistiek en e-mobility in buurtprojecten. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “De vergroening van voertuigen blijft hoog op de agenda. Met deze oproep versterken we de uitrol van bijkomende laadinfrastructuur én ondersteunen we deelvervoer.”

De Vlaamse overheid lanceert de oproep nu om aanvragers de kans te geven hun project voor te bereiden. Het indienen van de steunaanvraag kan van 23 september tot en met 27 september. Voor de call komen verschillende types projecten in aanmerking. Het kan gaan om laadinfrastructuur bij bedrijven en organisaties, laadinfrastructuur voor deelvervoer of het stimuleren van deelvervoer via laadinfrastructuur op het niveau van wijken of buurten.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Laadinfrastructuur vormt een essentieel onderdeel om het vertrouwen in elektrisch rijden te vergroten. Daarom zetten we met deze oproep ook in op meer laadinfrastructuur buiten het publiek domein, op plaatsen waar veel mensen samenkomen zoals parkeerterreinen van toeristische trekpleisters, winkelcentra, horeca, ziekenhuizen, scholen,…”

Deelvervoer en logistiek vervoer

Net zoals bij de vorige call, wordt ook sterk ingezet op elektrisch deelvervoer en logistiek vervoer. Wie een snellader wil installeren voor e-taxi’s of e-deelwagens, kan een steunaanvraag indienen.

Net als in 2018 staat deze call ook open voor zero-emissie logistiek: bijvoorbeeld thuisleveringen met batterij-elektrische bestelwagens komen in aanmerking voor steun.

Tot slot kunnen buurten of wijken die willen investeren in elektrische deelauto’s een projectaanvraag indienen voor ondersteuning rond de voertuigen en de laadinfrastructuur.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Ondersteuning voor deelvervoer laat mensen kennismaken met de voordelen van elektrisch rijden. Daarnaast is de uitbreiding van laadinfrastructuur noodzakelijk voor het vertrouwen van vele Vlamingen om de overstap te wagen.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief