Nieuws

29 maart 2019

​Vlaamse regering neemt voor 75 miljoen euro extra energie- en klimaatmaatregelen

De Vlaamse regering gaat 75 miljoen euro extra besteden aan energie- en klimaatmaatregelen. Daarnaast gaat ze een aantal eerder besliste maatregelen versneld uitvoeren. Er komt ook een opvolgpanel dat zal nagaan in welke mate de maatregelen zijn uitgevoerd en ook bijdragen aan een gezonder klimaat.

Sinds het aantreden van deze Vlaamse regering zijn er inzake klimaat en energie in tal van beleidsdomeinen al heel wat stappen gezet. Daarnaast is er gedurende de periode 2016-2019 met het Klimaatfonds maar liefst 438,6 miljoen euro geïnvesteerd in concrete energiebesparende en CO2-verminderende maatregelen. Daar komt nu nog een extra budget van 75 miljoen euro bij.

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Begin maart lanceerden we de sloop- en heropbouwpremie van 7500 euro. Ondertussen werden al 403 premies aangevraagd. We maken nu meer geld vrij voor deze premie. Daarnaast komt ook het noodkoopfonds eraan. Dit fonds helpt ‘noodkopers’, mensen met een laag inkomen die een goedkope maar minderwaardige woning gekocht hebben, om hun woning energetisch te renoveren. OCMW’s zullen in samenwerking met de Energiehuizen projecten opzetten waarbij zulke ‘noodkopers’ een renteloze lening van maximaal 25.000 euro kunnen krijgen. Ook hiervoor maken we meer budget vrij.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief