Nieuws

8 mei 2020

Vlaamse regering sluit dading met de Luchthavens van Oostende en Antwerpen

Vandaag besliste de Vlaamse regering op voorstel van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) om de luchthavens van Oostende en Antwerpen een bijkomende ondersteuning toe te kennen, dit in het kader van een dading in een gerechtelijke procedure. De Luchthaven Exploitatiemaatschappij (LEM) Oostende-Brugge ontvangt in het kader van deze dading een subsidie van 473.833,55 euro en LEM Antwerpen 301.843,64 euro.

De Vlaamse overheid heeft een dadingsovereenkomst afgesloten met de luchthavens van Oostende en Antwerpen waarin een aantal taken geregeld worden. Voor het uitvoeren van die taken ontvangt de luchthaven ondersteuning. In de afgelopen jaren 2016, 2017 en 2018 heeft de luchthaven echter meer taken uitgevoerd en ze vroeg daarvoor bijkomende ondersteuning. Bij gebrek aan consensus werd er een procedure aanhangig gemaakt. Inmiddels werd gewerkt aan een dading om uit de impasse te geraken.In het kader van dit dading besliste de Vlaamse Regering, op voorstel van Vlaams minister Lydia Peeters, om een extra subsidie van 473.833,55 euro toe te kennen aan de LEM Oostende-Brugge en 301.843,64 aan de LEM Antwerpen.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: β€œDe betwisting aangaande subsidieovereenkomsten inzake taken van luchtvaartveiligheid en -beveiliging, tussen de regionale luchtvaartexploitanten en Vlaanderen sleepte al zeer lang aan. Met deze dading zijn we tot een akkoord gekomen dat voor alle partijen rechtszekerheid biedt. Vooral voor de luchthavenexploitanten is dit belangrijk, omdat zij nu met heel wat onzekerheden te kampen hebben omwille van de COVID-19-crisis in de luchtvaart.”

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief