Nieuws

7 juli 2023

Vlaanderen telt al meer dan 25.000 laadpalen

Vlaanderen telt vandaag al meer dan 25.000 laadpunten. Daarmee zit de uitrol van de publieke laadinfrastructuur op schema. Dat blijkt uit recente cijfers van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Ik wil bestuurders van elektrische voertuigen het vertrouwen geven inzake voldoende toegankelijke laadinfrastructuur. De doelstelling opgenomen binnen ‘Clean Power for Transport’ is duidelijk: tegen 2025 moet de teller in Vlaanderen op 35.000 laadequivalenten staan en hebben we elke 25 km (ultra)snellaadinfrastructuur langs de snelwegen en grote verkeersassen”, duidt minister Peeters.

Als we willen dat meer mensen kiezen voor een zero-emissie wagen, moeten we de zekerheid bieden om altijd nabij te kunnen laden. Het is goed dat het aantal laadpalen in Vlaanderen daarom in een versneld tempo worden uitgerold op het terrein. Vandaag telt onze regio al meer dan 25.000 laadpunten, Vlaanderen is dus goed op weg om haar doelstellingen te halen tegen 2025.

“Nabijheid, bereikbaarheid en vertrouwen zijn de kernwoorden binnen de uitrol van laadinfrastructuur. We staan voor belangrijke klimaatuitdagingen en moeten onder meer onze CO2-uitstoot reduceren. Elektrisch rijden levert hier een belangrijke bijdrage aan en om dat te stimuleren moeten we als Vlaamse overheid voorzien in voldoende laadinfrastructuur", zegt minister Peeters.

Minister Peeters wil in Vlaanderen om de 25 kilometer langs de grote verkeersassen ultrasnellaadinfrastructuur kunnen aanbieden. “Er wordt voornamelijk thuis en op het werk geladen, maar onderweg laden is een belangrijke aanvulling hierop en dat moet snel kunnen”, aldus Lydia Peeters. De parkings langs grote en drukke verkeersassen zijn belangrijke en strategisch gelegen locaties om onze laadinfrastructuur uit te breiden en zo het vertrouwen te geven aan de bestuurders van elektrische wagens om altijd en overal te kunnen ‘laden’, zo stimuleren we de transitie naar zero-emissiewagens.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief