Nieuws

10 april 2020

Werken aan Rijksweg starten terug op t.h.v nieuwe Oostelijke ontsluitingsweg

Volgende week woensdag 15 april worden de voorbereidende werken langs de Rijksweg N78 in Eisden (Maasmechelen) opnieuw opgestart. Ter hoogte van de nieuwe gemeentelijke Oostelijke Ontsluitingsweg, die in aanbouw is, wordt ook het kruispunt vernieuwd door het Agentschap Wegen en Verkeer. Een beperkt aantal ploegen gaat onder strenge veiligheidsmaatregelen terug aan de slag met voorbereidende werken voor de waterleiding. Het gemotoriseerd verkeer zal vanaf volgende woensdag over één versmalde rijstrook in elke richting voorbij de werf rijden.

Er worden de nodige beschermingsmaatregelen voor de aanwezige arbeiders genomen zodat zij in deze moeilijke omstandigheden toch kunnen verder werken.

AWV wenst de betrokken aannemer en de arbeiders nadrukkelijk te bedanken voor hun inzet om deze werf verder te zetten.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: “De werken aan de nieuwe Oostelijke ontsluitingsweg zaten goed op schema. Het is dan ook goed nieuws dat de aannemer de werken wil hervatten. Door de genomen coronamaatregelen hebben verschillende aannemers beslist hun werken uit te stellen voor onbepaalde duur. Ik heb de sector van wegenbouwers gevraagd om zoveel mogelijk wegenwerken herop te starten, zeker in deze periode waar er minder verkeer is. Uitstel bij openbare werken is absoluut niet wenselijk. Uiteraard zien we er strikt op toe dat alles op een veilige manier gebeurt en dat alle corona-maatregelen gerespecteerd worden. Deze verbinding betekent straks immers een absolute meerwaarde voor de ontsluiting van de regio. De connectie tussen de E314 en de N78 in Eisden, langsheen het kanaal, wordt veel vlotter.”

Verdere timing nog onduidelijk
De tijdelijke stillegging van de werf door de coronacrisis zorgt sowieso voor vertraging in de planning van de werf. De exacte impact is op dit moment nog onduidelijk, want afhankelijk van de geldende maatregelen de komende periode.

De Watergroep moet nu eerst een belangrijke waterleiding aanleggen in de weg op de N78. Daarna kan de hoofdaannemer voor ongeveer 3 maanden aan de slag met de infrastructuurwerken op het kruispunt. De einddatum van de werken schuift nu dus al zeker op tot na de zomer.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief