Nieuws

13 november 2020

Ann Schoubs wordt nieuwe directeur-generaal De Lijn

De Vlaamse regering draagt Ann Schoubs voor als nieuwe directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn. Roger Kesteloot maakte eind mei bekend zijn mandaat van directeur-generaal voortijdig te willen beëindigen. Ann Schoubs zal Roger Kesteloot op 1 januari 2021 opvolgen.

De Vlaamse regering ging eind mei akkoord met het verzoek van Roger Kesteloot om zijn mandaat van directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn voortijdig te beëindigen met ingang van 1 januari 2021. Eind juni werden de functieomschrijving en selectieprocedure goedgekeurd. De vacature werd opengesteld tussen 31 juli en 30 augustus. Na een zorgvuldige en gefaseerde selectieprocedure is na het eindinterview de keuze gevallen op Ann Schoubs.

Ann Schoubs (1966) heeft er een lange carrière opzitten bij de NMBS (1991–2017). Eerst als Intern Auditor, daarna als Manager Asset Accounting, als Corporate Controller en als CIO. Vervolgens werd ze CEO van YPTO (filiaal NMBS met 500 medewerkers). Na twee jaar als Head of Supply bij de NMBS werd ze aangesteld als Chief Audit Executive bij de Federale Interne Audit, waar ze nu nog werkt.

Deze namiddag volgt een persconferentie waar Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters de nieuwe directeur-generaal zal voorstellen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief