Nieuws

10 juli 2017

Aanleg Centrumplein Dilsen start half september

Met de plannen voor het nieuwe centrumplein wenst het stadsbestuur een plek te voorzien waar het aangenaam is om te vertoeven en die voor uiteenlopende festiviteiten kan gebruikt worden.

De werken, die half september zullen aanvatten, zullen uitgevoerd worden door aannemer wegenbouw Martin nv uit Bocholt en zullen in drie fasen verlopen. Het einde van de werken is voorzien voor mei 2018.

Fase I – start tweede helft september 2017

In deze fase wordt de nieuwe weg over het centrumplein (van Schoolstraat tot Europalaan) aangelegd, inclusief de busparkeerstrook en schuine parkeerplaatsen.

De verkeerssituatie blijft zoals ze vandaag is (via tijdelijke asfaltweg over het centrumplein).

Enkel het parkeren verandert: de kiezelparking tegenover het AC zal niet meer gebruikt kunnen worden. In de plaats hiervan zullen we langs de tijdelijke asfaltweg een langsparkeerstrook over de volledige lengte van de weg voorzien. Hier kunnen ongeveer 30 auto’s parkeren.

Deze situatie zullen we reeds vanaf de start van het nieuwe schooljaar laten ingaan.

De winterkermis van Dilsen kan doorgaan cfr. vorige jaren. De botsauto’s kunnen geplaatst worden op de kiezelvlakte tussen asfaltweg en de Humaniora.

Fase II – start na winterkermis 2017 (vanaf half november 2017)

In deze fase wordt het autovrij gedeelte van het centrumplein aangelegd.

De nieuwe weg over het centrumplein kan tijdens deze fase reeds in gebruik genomen worden (inclusief de busparkeerstrook en de schuine parkeerplaatsen).

De toegankelijkheid van de fietsenstalling van de Humaniora en de busparkeerplaatsen dienen in deze fase gegarandeerd te blijven.

Fase III – start paasvakantie 2018 (vanaf 31 maart 2018)

In deze fase wordt de Europalaan heraangelegd.

Tijdens de paasvakantie zal de Europalaan volledig afgesloten worden. De nieuwe weg over het centrumplein loopt dan bijgevolg dood tegen de afgesloten Europalaan. Deze nieuwe weg zou dan tijdelijk in twee richtingen kunnen bereden worden, zodat de parkeerplaatsen langs deze weg kunnen gebruikt worden. De parking van het AC zal via de oude toegang kunnen bereikt worden.

Na heraanleg van de Europalaan wordt deze terug opengesteld en kan de aannemer de zone tussen Europalaan en het AC verder afwerken.

Het einde van de werken is voorzien in de loop van mei 2018.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief