Nieuws

14 mei 2018

Bart Tommelein opent innovatief batterijenproject in Dilsen-Stokkem

Vandaag werd het officieel startschot gegeven van een grootschalig Europees batterijencomplex in Dilsen-Stokkem. Vlaams Minister van Energie, Bart Tommelein, kwam mee het startschot geven.

LRM, REstore, Tesla en CKS sloegen de handen in elkaar voor dit fantastisch groen en duurzaam project project. 140 batterijen, goed voor 18 megawatt, worden vanaf nu ingeschakeld worden in de primaire reserve van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Er wordt gebruik gemaakt van de software van energietechnologiebedrijf REstore. Tesla, wereldleider op vlak van grootschalige batterijtechnologie zorgde voor de batterijen.

Op deze manier wordt er een duurzaam alternatief geboden voor het opslaan van energie. Dit uniek project draagt bij tot het oplossen van het balanceren van het elektriciteitsnet en dit op een milieuvriendelijke manier en kan ingeschakeld worden in de primaire reserves van het elektriciteitsnetwerk.

Het batterijproject wordt gerealiseerd op de bedrijvenzone van de Terhills site en vraagt een oppervlakte van 1500 m². De 140 batterijen zijn goed voor 18 megawatt. Het project wordt gefinancierd door NV Terhills en bedraagt in totaal 11 miljoen euro.

Dit batterijproject kadert perfect in de klimaatdoelstellingen die Vlaanderen wil bereiken en in de aanpak inzake groene energie.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief