Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken

De poort van Dilsen

Deel: LinkedIn

In april van dit jaar heeft het stadsbestuur een bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van 44 assistentiewoningen op de site van het voormalig cultureel centrum op de hoek van de Rijksweg en de Europalaan te Dilsen. Het betreft het eerste private project inzake assistentiewoningen te Dilsen-Stokkem. Recent werd gestart met de afbraak van het voormalige cultureel centrum.

Gezien de ligging van de site op de hoek van de Rijksweg en de Europalaan, zeg maar de ‘toegang’ tot Dilsen, was het architecturaal plaatje erg belangrijk. Via een ontwerpwedstrijd werd het beste ontwerp gekozen door een onafhankelijke jury voor de invulling van de site van het voormalig cultureel centrum. Het voorstel ingediend door Bouwonderneming Jehoul uit Bree, en van de hand van architecten Roex&Goyens uit Stokkem, werd geselecteerd voor de bouw van 44 assistentie woningen. Zij werken voor dit project samen met de firma Gands uit Antwerpen.

De assistentiewoningen zijn voorbehouden voor mensen met een leeftijd van 65 jaar of ouder. De flats hebben een oppervlakte van ongeveer73 tot109m² met elk één of twee slaapkamers. De woningen hebben allen een inpandig terras en geven uit op een centraal binnenplein. Ze zijn bereikbaar via buitenpassarelles. Er is ook een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte voorzien in het project, ruimte voor een kleine handelszaak en een ondergrondse parkeergarage.

De assistentiewoningen zullen worden beheerd door een erkende beheersinstantie, met name Solidariteit voor het gezin die – indien nodig – zorg op maat aanbiedt aan de bewoners. Dit maakt dat oudere mensen toch zelfstandig kunnen blijven wonen, in een aangepaste leefomgeving. De assistentiewoningen kunnen worden gekocht – als investering – of worden gehuurd via de beheersinstantie. De verkoop start weldra via N78 Vastgoed, waar u steeds terecht kan voor meer info.