Nieuws

28 februari 2020

De Wissen weldra in aanbesteding

Het is al even geweten dat het bezoekerscentrum De Wissen in Stokkem een upgrade krijgt. Het project is bovendien als één van de prioritaire acties opgenomen in het goedgekeurde meerjarenplan 2020-2025 van de stad. Het gebouw ligt vlakbij het natuurgebied NegenoordKerkeweerd en langs het mooie fietsroutenetwerk, maar is inmiddels verouderd. De Wissen werd ruim 25 jaar geleden gebouwd, met onder meer een tentoonstelling over de Maas en een vlechtwerkmuseum. Het gebouw dient dus een serieuze opfrissing te krijgen.

De belangrijkste visuele wijziging is dat er voor het huidige gebouw een nieuw gebouw komt met veel glas en een groengevel. Met als functies een nieuw toeristisch onthaal en een belevingscentrum met uitkijkplatform over het prachtige natuurgebied. Ook worden in het huidige gebouw de douches en sanitaire voorzieningen vernieuwd die vaak gebruikt worden door gebruikers van de fluisterboten en kampeervlotten.

Ook zal er een nieuwe fietsenstalling voorzien worden om de uitgebreide dienstverlening van het fietsenverhuur te optimaliseren. De omgevingsvergunning voor de nieuwbouw is al een tijdje geleden afgeleverd. In het voorjaar van 2020 zal het dossier aanbesteed worden. Als alles goed gaat, starten de werken dit najaar en opent het paviljoen in het najaar van 2021 de deuren.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief