Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken

Dilsen-Stokkem bruist!

Deel: LinkedIn

In 2015 werden er in onze stad 195 kinderen geboren en steeg de totale bevolking naar 20.268 inwoners. Ook de trouwzaal van kasteel Ter Motten deed goed dienst. Maar liefst 81 koppels stapten er vorig jaar in het huwelijksbootje!

Dilsen-Stokkem leeft! In onze mooie stad worden dan ook tal van evenementen georganiseerd. Niet alleen het verenigingsleven draagt hiertoe haar steentje bij, maar ook het stadsbestuur doet haar duit in het zakje. De parkfeesten van eind september waren een schot in de roos met in totaal duizenden bezoekers!

Ook de speelpleinwerking afgelopen zomer was weer een groot succes met maar liefst 500 deelnemers en eveneens waren de doe-pas-activiteiten bijzonder populair. Bijna 200 kinderen namen deel aan allerlei uitstappen georganiseerd door de afdeling welzijn, vrije tijd en cultuur. Tevens lokte de wekelijkse smokkelmarkt in Stokkem opnieuw heel wat bezoekers, net zoals Maascentrum De Wissen. Daar maakten in juli en augustus 1359 personen gebruik van de fluisterbootjes en waren er 203 overnachtingen op de kampeervlotten.

Ook onze senioren blijven niet in de kou staan. Het lokale dienstencentrum was in september precies één jaar in gebruik en vierde dat met een 'open dag'. Tientallen vrijwilligers begeleiden er mee de vele informatieve en recreatieve activiteiten. Ook de mantelzorgers krijgen er de nodige ondersteuning!