Nieuws

30 juni 2017

Dilsen-Stokkem gaat participeren in het klimaatinitiatief “Ruimte voor Bomen’

De stad Dilsen-Stokkem gaat participeren in het klimaatinitiatief “Ruimte voor Bomen’ van Limburg.net, gecoördineerd door het Centrum Duurzaam Groen. Voor dit initiatief wil Limburg.net de komende 3 jaar middelen uit het CO2-fonds vrijmaken om voor alle Limburgse gemeenten klimaatbomen aan te kopen.

Burgemeester Lydia Peeters: “Het gaat hier niet om bossen maar om bomen in de woon- en werkomgeving, daar waar klimaateffecten voor bewoners, ouderen en kinderen het sterkst voelbaar zijn. Er wordt door Limburg.net per jaar een bedrag van € 0,20 per inwoner voorzien voor de aankoop van klimaatbomen. Dit bedrag werd aan de hand van een verdeelsleutel verdeeld over de 45 gemeenten. Onze stad heeft voor 2018 recht op 35 bomen.”

Het project gaat in het najaar van start. In november zal in iedere gemeente één grote klimaatboom geplant worden, als start van het project ‘Ruimte voor Bomen’. Tegen 2050 zullen deze bomen uitgegroeid zijn tot volwassen bomen die een meerwaarde bieden voor het klimaat en de leefomgeving.

Het schepencollege heeft inmiddels de locaties voorgesteld waar de eerste grote klimaatboom en de volgende bomen een plaats kunnen krijgen. In augustus zal een vakjury met specialisten alle locaties overlopen en onderzoeken of deze al dan niet in aanmerking komen voor de aanplant van klimaatbomen.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief