Nieuws

27 juni 2016

Dilsen-Stokkem test bewakingscamera’s in strijd tegen overlast

Net zoals in andere politiezones worden ook wij in Dilsen-Stokkem al  te vaak geconfronteerd met overlast, gaande van vandalisme, lawaaioverlast en sluikstorten, tot alcohol en drugs. Op verschillende specifieke plaatsen zijn dergelijke terugkerende problemen van overlast gekend. Vooral in de zomermaanden valt er een opmerkelijke stijging van het aantal meldingen te noteren. Vandaar dat de stad nu het initiatief neemt om dit terugkerend fenomeen op een gestructureerde wijze aan te pakken.

“Omdat het in de praktijk met de beschikbare middelen niet haalbaar is om alle probleemlocaties permanent op te volgen, gaan we nu na of er andere oplossingen zijn die de politie kunnen helpen”, aldus burgemeester Peeters. “Onbemande bewakingscamera’s hebben hun nut al bewezen in andere politiezones waar bepaalde locaties worden opgevolgd met camerabewaking.”

De stad Dilsen-Stokkem gaat nu onderzoeken of het inzetten van bewakingscamera’s het probleem van de overlast doet dalen en zo een ondersteuning kan betekenen voor de wijkwerking van de politiezone Maasland. Een eerste testlocatie zal de omgeving van de sporthal/zwembad van Rotem zijn, een zone waar frequent meldingen van overlast worden ontvangen. De gemeenteraad gaf een gunstig advies, en delegeerde het schepencollege om verdere uitvoering te geven aan de realisatie van het project. De eerste camera’s zijn inmiddels geplaatst, en na een positieve evaluatie, volgen ook andere sites. 

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief