Nieuws

14 augustus 2017

Fietspad Hoeveweg: werken starten 16 augustus

De nieuwe fietsverbinding kadert in het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Hoeveweg, dat werd goedgekeurd op 15 februari 2012. Hierbij werd voorzien in een nieuwe fietsverbinding over de oude Hoeveweg. Eens onder de spoorweg door volgt het nieuwe fietspad de Hoeveweg, de historische verbindingsweg tussen As en Lanklaar. Het fietspad passeert dan chateau De Litzberg en het verblijfsrecreatiepark Terhills. Vervolgens takt het fietspad aan op de tuikabelbrug over het kanaal, net ten zuiden van de historische site Tivoli. Vanuit Lanklaar centrum loopt de fietsverbinding tenslotte over bestaande wegen tot aan Maascentrum de Wissen te Stokkem.

Een aantal maanden geleden werd door het kappen van een aantal bomen het wegtracé reeds duidelijk.

Thans heeft de aannemer, VBG uit Heusden Zolder, laten weten dat zij op 16 augustus aanstaande kunnen starten met de werken. De kosten worden geraamd op een bedrag van 1.744.616 euro incl BTW en betaald via de LSM -middelen die hiervoor ter beschikking zijn gesteld.

De werken zullen voltooid zijn binnen 80 werkdagen. Dit fietspad zal alleszins een meerwaarde zijn in ons uitgebreid fietsroutenetwerk dat we reeds hebben. Ook de parking zal een enorme meerwaarde zijn voor alle bezoekers aan Terhills.

Bijkomend kan ook nog gemeld dat er tevens openbare verlichting komt langs de nationaal Parklaan en op de nieuw aan te leggen parking.Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief