Nieuws

11 mei 2015

GRUP Bedrijventerrein Lanklaar goedgekeurd

Recent werd het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) bedrijventerrein Lanklaar definitief goedgekeurd. Burgemeester Lydia Peeters is heel tevreden met dit nieuwe uitvoeringsplan. Hiermee wordt de ambitie om blijvend in te zetten op onze status als economisch knooppunt verder waar gemaakt. 

Door dit GRUP wordt op het bedrijventerrein van Lanklaar een bijkomende oppervlakte van 4 ha beschikbaar gemaakt voor ontwikkeling. Er wordt tevens voorzien in twee mogelijke ontsluiitngswegen voor deze site, te, noorden van de Hoeveweg.

Naast de uitbreiding van het bedrijventerrein, worden de bestaande voorschriften versoepeld. Zo werd o.a. de beperking inzake oppervlakte van showrooms bij bedrijven geschrapt, alsook de beperking van maximale bouwhoogte. Op deze manier komen we bijvoorbeeld tegemoet aan de vraag van het bedrijf Soenen Golfkarton uit Hooglede, die op ons bedrijventerrein willen investeren in een nieuwe vestiging van hun fabriek en hierbij een hoogbouwmagazijn willen realiseren. We zijn tevens blij dat we reeds de vergunning voor de eerste fase konden afleveren. 

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief