Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken

Herinrichting Helliniplein bijna klaar

Deel: LinkedIn

Bij de heraanleg wordt voorzien in groen, zitbanken, parkeerplaatsen, extra openbare verlichting en publieke wifi. Ook de aanleg van nutsvoorzieningen voor het plein werd mee opgenomen in dit dossier.

De herinrichting van het Helliniplein in Elen gaat nu de laatste fase in. De aannemer VBG die half september met de werken gestart is, heeft zijn werkzaamheden intussen afgerond, uitgezonderd het plaatsen van een asfaltstrook aan de zijkant en achterzijde van het voormalige gemeentehuis. Deze werken worden zo snel mogelijk uitgevoerd.

Ondertussen zijn de medewerkers van de Stedelijke Werkplaatsen gestart met de klinkerwerken die enkele weken zullen duren. Met Infrax is recent teruggekoppeld om ook de plaatsing van de nieuwe openbare verlichting zo snel mogelijk in te plannen.

Het rioleringsproject Zandstraat-Reuzelaar-Keizerskamp-Kromstraat waaraan de herinrichting van het Helliniplein initieel gekoppeld was, werd in overleg met VMM, Infrax en de stad stopgezet wegens veel te hoge offertes in de aanbestedingsprocedure.

Dit project zal weldra heropgestart worden zodat deze werken in 2019 kunnen worden uitgevoerd.