Nieuws

22 maart 2016

Herinrichtingsplannen centrum van Dilsen

Ter voorbereiding van de aanleg van het nieuwe centrumplein 'Ter Motten', zal het Koning Boudewijnplein aangepast worden en komt er een uitbreiding van 30 naar 68 parkeerplaatsen. Tegelijkertijd zal ook de kiezelparking aan de zijde van de Borreshoefstraat, langs STEBO en 't Schakeltje, beklinkerd worden en voorzien van voldoende bus- en autoparkeerplaatsen. 

Om de verkeersveiligheid naar de scholencampus in Dilsen te verhogen, wordt er tevens voorzien in een verhoging van twee drukke kruispunten: het kruispunt Borreshoefstraat-Spileind, ter hoogte van kinderopvang 't Kadeeke, en het kruispunt Schoolstraat-Vlessersweg, ter hoogte van frituur Suzy. Een verhoging van de kruispunten zal vertragend werken voor het autoverkeer en zal de veiligheid van de vele, jonge fietsers ten goede komen.

In september zal men dan starten met de aanleg van het nieuwe centrumplein, waar ruimte voorzien zal worden voor bus- en autoparkings, alsook groenelementen en een luifel die het grote, commerciële plein aan de zijde van de Europalaan zullen scheiden van een kleiner cultuurplein aan de bibliotheek.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief