Nieuws

19 oktober 2015

Lokaal dienstencentrum in gebruik genomen

Op vrijdag 25 september mochten we in Stokkem het nieuwe lokale dienstencentrum annex sociale zorgwoningen officieel openen.

Het OCMW en Ons Dak realiseerden samen een nieuw woonzorgproject. Het project Stockheim bestaat uit 31 flats voor ouderen, een dienstencentrum en kantoorruimte voor de thuiszorgdiensten. Met dit project brengen het OCMW en Ons Dak, met medewerking van het stadsbestuur en met steun van de Vlaamse en provinciale overheid, betaalbaar wonen voor ouderen in een beschermde omgeving binnen ieders bereik.

Met het dienstencentrum bouwt het OCMW de kwaliteitsvolle ouderenzorg verder uit. Stockheim is voor het OCMW ook de nieuwe uitvalsbasis voor organisatie van zorg aan huis. In het dienstencentrum vinden informatieve en recreatieve activiteiten plaats en is een buurtrestaurant ingericht waarbij men kan rekenen op een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Tevens werden er belangrijke infrastructuurwerken uitgevoerd, zoals de herinrichting van de Kapelstraat en de creatie van een ruime parkeergelegenheid. 

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief