Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken

Lydia Peeters neemt Weyts op de korrel over "Keizer Nero-houding"

Deel: LinkedIn

Coalitiepartner Open Vld heeft kritiek op de houding van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) in het Eurostadion-dossier.

Vlaams parlementslid Lydia Peeters verwijt de N-VA-minister dat hij als een "Keizer Nero" heeft beslist om cruciale gronden voor het project niet te verkopen. Ook uit CD&V-hoek klonk er kritiek. Daar riep men de minister op zijn "communautaire bril" af te zetten.

Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft dinsdag bekendgemaakt dat hij weigert gronden te verkopen die cruciaal zijn voor de bouw van het Eurostadion op Parking C in Grimbergen. Hij voert aan dat er van het oorspronkelijke project, nog nauwelijks iets overblijft.

De gronden zijn in het bezit van het Agentschap Wegen en Verkeer. In de plannen voor het Eurostadion zijn ze noodzakelijk omdat de in- en uitritten van het geplande complex mekaar daar kruisen.

In het Vlaams Parlement herhaalde hij zijn oproep aan de initiatiefnemers om geen procedureslag te starten.

Maar die houding is niet naar de zin van coalitiepartner Open Vld. Volgens parlementslid Lydia Peeters stelt minister Weyts zich op als een "Keizer Nero". Volgens Peeters zijn ook nog niet alle procedures gelopen en zet Weyts met zijn démarche de rechtszekerheid in het dossier op de helling.