Nieuws

13 oktober 2016

Noodweer in onze provincie

Op vrijdag 7/10/2016 nam de Vlaamse Regering enkele belangrijke besluiten betreffende de recente noodweersituaties in Vlaanderen.

Voor onze provincie was het vooral belangrijk dat de langdurige overvloedige regenval en overstromingen die hebben plaatsgevonden van 27 mei tot 26 juni 2016 op het Limburgs grondgebied als een algemene ramp worden beschouwd. Zulke ramp rechtvaardigt de toepassing van de wet van 12 juli 1976 betreffende het herstel van zekere schade veroorzaakt aan private goederen door natuurrampen. Gemeenten kregen tot 15 augustus 2016 de mogelijkheid om het geraamde aantal schadegevallen en het geraamde schadebedrag te bezorgen aan het Vlaams Rampenfonds. Alle gemeenten werden opgenomen in het erkenningsbesluit.

Ik heb ondertussen enkele vragen ingediend bij de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting waarin ik onder meer wil nagaan of de tussenkomst van het Rampenfonds voldoende zal zijn. Het maximumbedrag per schadedossier bedraagt immers slechts 114.000 euro en dat is vaak veel te weinig. Ik hou jullie op de hoogte van het antwoord van minister-president Bourgeois.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief