Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken

Open Vld tevreden met intrekken boskaart

Deel: LinkedIn

Open Vld is blij dat de boskaart wordt ingetrokken. Open Vld trok als eerste aan de alarmbel omdat die kaart tot drama's zou leiden.

Burgemeesters Lydia Peeters en Jan Dalemans: “Wij zijn tevreden dat de boskaart ingetrokken wordt. Nu moet het parlement ook het decreet aanpassen en rechtszekerheid bieden.”

Eerder deze week trokken verschillende liberale burgemeesters aan de alarmbel. Na de publicatie van de boskaart werden zij overstelpt door vragen van hun getroffen inwoners.

Jan Dalemans trok toen aan de alarmbel en vroeg samen met onder meer lokale sterkhouders Paul Dams (Tremelo), Jan Schrijvers (Bocholt), Martine Taelman (Grobbendonk), Ine Somers (Sint-Niklaas), Rik Daelman (Waasmunster) om actie. Die oproep heeft nu resultaat opgebracht.

Lydia Peeters, burgemeester en Vlaams parlementslid, was altijd zeer kritisch en zei dat de ontwerpkaarten aangepast moesten worden. Vandaag reageert zij “Het is een goede zaak dat de kaart ingetrokken wordt. Nu moeten regering en parlement de regels aanpassen. Belangrijk is dat ook het decreet aangepast wordt, zodat we burgers meer inspraak, bescherming van hun eigendomsrecht, en rechtszekerheid kunnen bieden.”