Nieuws

11 augustus 2018

Opnieuw goede punten voor onze stad.

Dit rapport is gebaseerd op de resultaten van een bevraging door VKW Limburg en UNIZO Limburg uitgevoerd tussen 19 en 28 juni 2018. Uit de conclusies van deze bevraging blijkt dat het gemeentelijk beleid ten aanzien van bedrijven er in de voorbije 6 jaar op vooruit gaat. Het algemeen beleid wordt door de Limburgse bedrijven beoordeeld met een 6,6 op 10. In 2012 was dit nog 6,0.

Het economisch beleid verbeterde de voorbije zes jaar minder uitgesproken: van 5,8 naar 6,2. Deze laatste zijn geen uitmuntende cijfers, maar de Limburgse gemeenten doen het daarmee wel duidelijk beter dan het federale (5,48) en Vlaamse beleid (5,76).

Verder lezen we dat het gemeentelijk beleid er in deze legislatuur vooral in het Maasland sterk op vooruit is gegaan. Zeker onze stad krijgt een mooie waardering: “Kijken we naar de individuele gemeenten dan zien we dat de opvallende verbetering qua algemeen beleid in het Maasland vooral op het conto van Dilsen-Stokkem (hoogste score met 7,9 op 10) en Kinrooi (+2,8 tot 7,6 op 10) te schrijven is, gesteund door de eveneens sterke score van Lanaken (7,6). In Zuid-Limburg gaat Bilzen (+1,7 tot 7,8 op 10) er sterk op vooruit.”Het volledige rapport leest u hier: https://www.unizo.be/limburg/nieuws-pers/gemeentel...

Lydia Peeters: “Uiteraard ben ik blij met deze waardering en de hoogste score van 7,9/10 voor ons algemeen gemeentelijk beleid. Ik denk dat we ook gerust mogen zeggen dat we heel wat mooie realisaties op tafel kunnen leggen en dat ook de goede samenwerking tussen beleid en administratie heeft bijgedragen tot deze mooie score.”

Qua economisch beleid werd er overigens deze legislatuur heel wat gerealiseerd. Ik denk aan de uitbreiding en herinrichtingen van de bedrijventerreinen, en de diverse infrastructuurwerken inzake (ontsluitings)wegen en nutsvoorzieningen, aldus Lydia Peeters.

Ook onze dienstverlening naar burger en ondernemer zijn zeker positief te noemen. Tussen 2012-2017 werden niet minder dan 30 omgevingsvergunningen afgeleverd voor nieuwe bedrijven of grote uitbreidingen van bestaande bedrijven. Een 4-tal omgevingsvergunningen omvatten bedrijvenunits waar meerdere bedrijven kunnen gehuisvest.

Er zijn 7 Mega windturbines ten behoeve van bedrijven in werking werden gesteld en we zijn koploper is het maximaal benutten van zonne-energie.

Verder blijven we focussen op een gunstig fiscaal klimaat en nemen we verschillende initiatieven ten behoeve van het bedrijfsleven. Onze Openbedrijvendag ‘when art meets industry’ van mei is daar een mooi voorbeeld van. En straks volgt er weer een afterworkparty tijdens de parkfeesten en dit in samenwerking met de bedrijfswereld.Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief