Nieuws

10 juli 2017

Pop Up Sociale Economie Maasland in de kijker tijdens de Smokkelmarkt

Het intergemeentelijk samenwerkingsverband (IGS) Sociale Economie Maasland organiseert opnieuw een POP-UP STORE. Dat sociale economie belangrijk is, hoeft geen betoog. Voor heel wat mensen is de afstand tot de reguliere arbeidsmarkt nu eenmaal te groot en is er via sociale economie met maatwerkbedrijven en diensten een ideale oplossing. In 2015 hebben de vijf Maaslandse gemeenten de handen in elkaar geslagen en zijn een IGS gestart. Er volgde een groot netwerkevent met 150 deelnemende bedrijven en in 2016 werd de eerste Pop Up store georganiseerd in Maasmechelen. Ditmaal houden de organisaties stand in het gerenoveerd oud stadhuis van Stokkem. Bezoekers kunnen er elke zondag in juli terecht voor leuke producten en geschenken, gemaakt in sociale economiebedrijven. Je vindt er bijvoorbeeld verse fruitsalade, allerlei soorten geitenkaas, kaarsen, windlichten, wenskaarten, confituur of compote en tweedehandsspullen van de Kringwinkel.

Met deze tweede Pop Up Store willen we de sociale economie organisaties vanuit het Maasland in de kijker plaatsen en hun diensten en producten worden op deze manier toegankelijk gemaakt. 13 organisaties nemen deel.

Op zondag 9 juli werd de pop-up officieel geopend. Lydia Peeters, ondervoorzitter van het samenwerkingsverband en burgemeester van Dilsen-Stokkem: β€œIn het Maasland hebben we enkele mooie initiatieven en organisaties vanuit de sociale economie. Dit is een mooie kans voor hen om zich bekend te maken bij de lokale bevolking. De smokkelmarkt is een ideaal zomers evenement om sociale economie te promoten in de stad Dilsen-Stokkem en tegelijk wordt het pas gerenoveerde Stadhuis van Stokkem voor iedereen toegankelijk.”

Kom zeker langs in de pop-up of neem een kijkje op www.socialeeconomiemaasland.be!

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief