Nieuws

20 mei 2015

Renovatie stadhuis Stokkem van start

Op 20 april zijn de renovatiewerken gestart aan het voormalig stadhuis van Stokkem. Het neoclassicistische pand werd gebouwd in 1840 en deed tot 1971 dienst als gemeentehuis van Stokkem. In 2004 werd het beschermd. Het ontwerp van de renovatie is van de hand van De Gouden Liniaal Architecten BVBA uit Genk. Voorafgaand aan de restauratie werd er nauwgezet overleg gepleegd tussen de stad, de architect en de gebruikers omtrent de invulling van het gebouw voor het verenigingsleven van Stokkem. 

Op het gelijkvloers komt er een multifunctionele ruimte die, mede dankzij de nieuwe keuken, dienst kan doen voor recepties, tentoonstellingen, ceremonies, etc. Ook het sanitair wordt volledig vernieuwd. Op de eerste verdieping komen de lokalen van de Kunstkring Arnold Sauwen en enkele vergaderlokalen voor het verenigingsleven. De zolder en kelder zullen dienst doen als berging en/of archiefruimte. Verder worden ook het dak, de ramen, het elektriciteitsnet en de centrale verwarming vernieuwd. Langs de achterzijde van het stadhuis komt er een bredere toegang, ook voor mindervaliden. 

Het gebouw zal haar authenticiteit behouden en tegelijk voldoen aan alle hedendaagse normen en veiligheidsvoorschriften. Vandekerkhof NV uit Bocholt werd aangesteld om de werkzaamheden uit te voeren. De firma krijgt hiervoor 200 werkdagen de tijd. De kostprijs van de werken bedraagt ca. 555.000 euro, waarvan meer dan de helft gesubsidieerd wordt door het Vlaams gewest (via een renovatiepremie).

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief