Nieuws

22 augustus 2016

​Schoolomgeving Dilsen volledig heringericht

Wie afgelopen zomer niet in het centrum van Dilsen passeerde, zal opkijken op 1 september bij de start van het nieuwe schooljaar. De scholencampus werd in de zomermaanden immers volledig heringericht, met het oog op het verhogen van de verkeersveiligheid.

Zo kende het Koning Boudewijnplein een grondige metamorfose: de parking werd heraangelegd, waardoor er 38 bijkomende parkeerplaatsen werden gecreëerd. Zowel het in- als het uitrijden van de parking gebeurt via de weg tussen de bib en de sporthal. De weg voor de bib zal later een autovrije weg worden, voorbehouden voor voetgangers en fietsers. Langs de bib werden nog eens 18 bijkomende parkeerplaatsen aangelegd.

Aan ’t Schakeltje en Stebo werd een nieuwe parking aangelegd langs de Borreshoefstraat. Aangezien de meeste leerlingen van deze scholen met de schoolbus komen, is hier een grote busparkeerstrook voorzien. Iets verderop in de Borreshoefstraat, werd het kruispunt aan kinderopvang ‘t Kadeeke verhoogd aangelegd. Vanaf 1 september wordt de rijrichting van het Spileindwegje aan ‘t Kadeeke omgedraaid en kan men vanaf de Borreshoefstraat richting Koning Boudewijnplein rijden.

Het kruispunt Vlessersweg – Schoolstraat werd eveneens verhoogd heraanlegd. Bovendien werd een asverschuiving gelegd in de Vlessersweg, waardoor de Schoolstraat als voorrangsweg wordt benadrukt. Vanaf dit kruispunt tot aan de scholencampus wordt de Schoolstraat een fietsstraat. Dit betekent dat fietsers voorrang krijgen en auto’s geen fietsers mogen voorbijsteken. De snelheid is beperkt tot maximaal 30 km/u.

Met deze maatregelen hoopt het stadsbestuur meer mensen aan te sporen om te voet of met de fiets naar school te komen. Hoe meer mensen te voet of met de fiets komen, hoe veiliger de schoolomgeving immers zal worden.

Later dit jaar zal ook de zone tussen bib en Administratief centrum een volledige metamorfose ondergaan, want dan start de stad met de aanleg van het centrumplein, om het centrum van Dilsen een nieuw gezicht te geven.

Meer nieuws

Graag op de hoogte blijven?

Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief